Vyhľadávanie:

Juniori vo finále

Juniori vo finále

V hokejovej extralige bojovali o postup do finále nielen seniori, ale aj juniori HC Košice. Po presvedčivom víťazstve v základnej časti juniorskej hokejovej Slovnaft extraligy sa družstvo juniorov HC Košice pod vedením trénerov Miroslava Marcinka a Miroslava Kozárika stretlo vo štvrťfinálovej sérii play-off v dvoch stretnutiach s ôsmym tímom z Liptovského Mikuláša. V prvom zápase na Liptove prehrali 2:4, ale v domácej odvete na ľade Steel Arény vyhrali 5:0 (2:0, 0:0, 3:0) gólmi Čerňanského, Stríža, Molnára, Belušára a Jokeľa. Na zápasy to bolo teda vyrovnané 1:1, ale o postupujúcom sa rozhodlo v sérii na samostatné nájazdy. Košičania zvíťazili 2:1, keď úspešnými strelcami boli Čerňanský a Belušár, ktorý strelil rozhodujúci gól.

V semifinále bol súperom juniorov HC Košice celok HK ARDO Nitra, ktorý skončil v konečnej tabuľke po základnej časti na 5. mieste. Mladí hráči z Nitry vo štvrťfinále vyradili bratislavský Slovan tiež až po samostatných nájazdoch, keď séria na zápasy skončila 1:1. V semifinálovej sérii sa košickí juniori predstavili v prvom zápase na ľade súpera v Nitre. Hralo sa v nedeľu, 23. marca, a Košičania zaslúžene zvíťazili 4:1 (1:0, 2:0, 1:1). Dva góly strelil Danko, po jednom pridali Kramár a Jokeľ. Odveta sa hrala v utorok, 25. marca, na ľade Steel Arény v Košiciach. Vyše tisíc divákov prišlo povzbudiť juniorov HC a tí sa im odvďačili výborným výkonom, keď hravo deklasovali svojho súpera dvojciferným výsledkom 12:1 (2:1, 7:0, 3:0). Strelecky na seba upútali Molnár a Jokeľ, ktorí strelili po 3 góly, 2 góly zaznamenal Čerňanský a po jednom pridali Mitro, Kramár, Hričina a Belušár. Na zápasy zvíťazili v tejto semifinálovej sérii naši juniori 2:0 a postúpili do finále.

V boji o majstrovský titul sa stretnú s Duklou Trenčín, ktorá v utorok zdolala Skalicu 8:3 a na zápasy vyhrala tiež 2:0. Vo finále sa hrá na dva víťazné zápasy. Prvý finálový duel medzi HC Košice a Duklou Trenčín sa hrá už dnes, vo štvrtok, 27. marca, o 16. hodine v košickej Steel Aréne, kde fanúšikov košického mládežníckeho hokeja srdečne pozývame. Odveta je na programe v sobotu, 29. marca, v Trenčíne. Prípadný tretí rozhodujúci zápas sa odohrá opäť v Košiciach v pondelok, 31. marca, o 17. hodine.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...