Vyhľadávanie:

K zlepšovaniu životného prostredia vedieme aj naše deti

K zlepšovaniu životného prostredia vedieme aj naše deti

Eko súťaž pre zamestnancov

V septembrovom čísle Ocele východu sme pri príležitosti Európskeho týždňa mobility vyhlásili súťaž o motivačný príspevok 200 eur na kúpu bicykla. Vyzvali sme zamestnancov, aby sa s ostatnými podelili o tipy na udržateľnú ekologickú dopravu. GM pre environment Miloš Fodor ďakuje všetkým, ktorí sa zapojili, ale i tým,  ktorí berú svojím konaním ohľad na životné prostredie. Ocenený príspevok Martiny Rendošovej uverejňujeme v plnom znení.

V našej rodine sa snažíme prispievať k zlepšovaniu životného prostredia rôznymi spôsobmi, či už triedením a správnym nakladaním s odpadmi, zbytočným neplytvaním zdrojov, skrášľovaním zeleného okolia bloku. Vedieme k tomu aj naše dve deti a podporujeme ich v aktivitách, ktoré sú prospešné pre ich zdravie a sú zároveň ekologické. Počas Európskeho týždňa mobility sme sa navzájom povzbudzovali cestovať mestskou hromadnou dopravou alebo používať ekologickejší spôsob dopravy ako bicykel, kolobežku, prípadne si dopriať viac času a spojiť povinnosti s príjemnou prechádzkou. Dcéra, ktorá navštevuje veľké množstvo krúžkov, sa rozhodla, že využije mestskú hromadnú dopravu na presun medzi jednotlivými miestami, kde na krúžky chodí. Do školy si privstala a išla pešo. S manželom sme si po práci z domu dopriali šálku kávy v meste. Na cestu sme si požičali elektro kolobežku. Práve tie vidím ako veľkú výhodu nášho mesta. Príchod zdieľaných elektro kolobežiek, bicyklov a elektro bicyklov je veľkým pokrokom, ktorý je príjemný, ekologický a zábavný zároveň. Podporujem myšlienku rozvíjať ekologický spôsob dopravy aj v iných mestách. Druhá dcéra študuje v Trnave, kde využíva podobný spôsob dopravy všade, kde je to možné. Naše deti už cestujú iba takto. Možnosť využiť kolobežku alebo bicykel si vyberú radšej, ako cestu MHD, alebo dokonca radšej, ako pohodlnú cestu autom.          

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...