Vyhľadávanie:

Každá fabrika je niečím výnimočná

Každá fabrika je niečím výnimočná

Návšteva japonského veľvyslanca v U. S. Steel Košice

Pred približne dvoma mesiacmi medzi hutníkov zavítal americký ambasádor Theodore Sedgwick a najnovšie aj japonský veľvyslanec na Slovensku Akira Takamatsu. Návšteva popredného diplomata v U. S. Steel Košice, ktorá sa uskutočnila v štvrtok 10. mája, bola súčasťou jeho pracovnej cesty na východnom Slovensku.

Veľvyslanec sa najprv stretol s prezidentom košickej oceliarne Davidom J. Rintoulom, viceprezidentkou pre riadenie externých služieb a vzťahov Elenou Petráškovou a viceprezidentom pre predaj a marketing Robertom J. Beltzom. V ďalšej časti návštevy košickej huty si A. Takamatsu vyhradil čas na exkurziu dvoch výrobných prevádzok. Ako prvú navštívil oceliareň, v ktorej sa oboznámil s procesom plynulého odlievania ocele do brám. Druhou zastávkou bola pozinkovacia linka č. 3, kde sa živo zaujímal o výrobu pozinkovaných plechov. Z otázok, ktoré dával svojim hostiteľom bolo jasné, že A. Takamatsu čo to o výrobe ocele vie.

"Počas svojho života som mal možnosť navštíviť niekoľko hutníckych podnikov po celom svete. Bol som v hutách v Rusku, Číne, Brazílii a samozrejme i doma v Japonsku," zdôveril sa skúsený diplomat a dodal. "Aj keď všetky vyrábajú oceľ, každá fabrika je niečím výnimočná. U vás v U. S. Steel Košice mi imponuje čistota prevádzok a moderné technológie, čo sa nedá porovnať napríklad so závodom v centrálnej Číne, ktorý som pred časom navštívil." Japonský veľvyslanec pozorne sleduje aj vývoj na trhu s oceľou. Ako poznamenal, v súčasnosti situácia nie je priaznivá a súhlasí s názorom, že výrobcovia musia vynakladať veľké úsilie na to, aby ostali konkurencieschopní.

Návšteva v U. S. Steel Košice, povedal na záver, splnila všetky jeho očakávania a bola vhodným spestrením jeho pracovnej cesty.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...