Vyhľadávanie:

Každý, kto chce pomáhať ako dobrovoľník, musí byť plne zaočkovaný

Každý, kto chce pomáhať ako dobrovoľník, musí byť plne zaočkovaný

Každý, kto chce pomáhať ako dobrovoľník, musí byť plne zaočkovaný

Pandémia priniesla množstvo neočakávaných situácií a do jej zvládnutia sa zapojili aj štipendisti U.  S. Steel Košice, ktorí študujú medicínu. Malvína Vargová je vo 4. ročníku Lekárskej fakulty Univerzity P. J. Šafárika v Košiciach.  Ako zdravotníčka pracovala v nemocnici i ďalších zariadeniach.

„Počas pandémie som sa s dobrovoľníctvom stretla už počas 1. vlny, kedy som sa zúčastňovala ako administratívny pracovník prvých testovaní na našom sídlisku,“ hovorí Malvína. „Moje ďalšie pôsobenie prebiehalo na MOM-kách, ako administratívny pracovník pri odoberaní vzoriek. V júni minulého roka som sa zúčastnila dobrovoľníckej akcie USSK – Hutnícka kvapka krvi, kde som pomáhala s registráciou darcov krvi. Koncom roka 2021, počas 3. vlny, sme sa so spolužiačkou zaregistrovali do programu „Sme pripravení“, kde ako dobrovoľníčky, podľa aktuálnej ponuky na platforme tejto iniciatívy, môžeme pomôcť tam, kde je to momentálne potrebné.“

Malvína zdôrazňuje, že ten, kto chce pomáhať pri zvládaní pandémie ako dobrovoľník, musí splniť jednu podmienku – byť plne zaočkovaný. Zároveň verí, že táto pandemická situácia už rýchlo pominie a bude viac príležitostí zapájať sa aj do dobrovoľníckych akcií organizovaných firmou.

Viac o štipendijnom programe nájdete na: U. S. Steel Košice - Štipendijný program (usske.sk)

 

Foto: Malvína Vargová pracuje počas pandémie ako zdravotníčka v prvej línii.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...