Vyhľadávanie:

Kolekcia medailí pripravená

Kolekcia medailí pripravená

V sobotu sa na Jahodnej uskutoční tretia časť XII. ročníka zimnej olympiády

Vlani sa lyžiarske preteky v obrovskom slalome detí našich zamestnancov, mužov, žien, pretekárov v snowboarde, ako aj tradičný Detský zimný karneval, kvôli nedostatku snehu, nekonali. O to viac sa 389 prihlásených účastníkov (235 seniorov a 154 juniorov do 18 rokov) teší na spomínané preteky v rámci tohtoročného XII. ročníka zimnej olympiády, ktorá sa uskutoční v sobotu 16. februára 2008 na Jahodnej. Do súťaže v obrovskom slalome detí našich zamestnancov sa prihlásilo 65 chlapcov a 63 dievčat (od 6 do 18 rokov).

Prezentácia sa pre nich začína o 7. 00 hod., prvý pretekár odštartuje na trať obrovského slalomu o 7. 45 hodine. Dopravu pretekárov do miesta štartu na Jahodnej rodičia zabezpečujú individuálne. Pre ostatných zamestnancov U. S. Steel Košice, a to 194 prihlásených mužov a 35 žien (obrovský slalom), ako aj pre 5 mužov, jednu ženu a 26 juniorov do 18 rokov (snowboard), budú pripravené autobusy na parkovisku pred Spoločenským pavilónom s odchodom na Jahodnú o 7. 30 hodine. O 9. hodine sa uskutoční slávnostný ceremoniál otvorenia tejto časti zimnej olympiády a po ňom o 9. 25 hod. odštartujú prví pretekári v snowboarde. O 10. hodine sa už tradične pri malom vleku vľavo od svahu začne Detský zimný karneval. Zároveň od 10. hodiny budeme vyhlasovať a odmeňovať najlepších mladých lyžiarov, ktorí štartovali v obrovskom slalome.

Na 10. 30 hod. je naplánovaný štart prvého kola (súťaž je dvojkolová), v obrovskom slalome mužov a žien. Druhé kolo absolvujú pretekári v seniorskych kategóriách od 13. hodiny. O 15. hodine sa uskutoční vyhlásenie výsledkov a odovzdávanie cien trom najlepším pretekárom v každej vekovej kategórii. Po záverečnom ceremoniáli odchádza o 15. 30 hod. prvý z pristavených autobusov do Košíc na parkovisko pred Spoločenský pavilón a o 16. 30 hod. odchádza ďalší autobus. Prezentácia pretekárov seniorov, ktorí budú štartovať v obrovskom slalome a v snowboarde, sa uskutoční pri čajovni na Jahodnej od 7. 30 hod. Pri prezentácii si súťažiaci prevezmú okrem štartového čísla aj poukážky na stravu a suvenír - olympijský šál.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...