Vyhľadávanie:

Kolkári z Teplej valcovne víťazne

Kolkári z Teplej valcovne víťazne

Mestská kolkárska liga v Košiciach trvala od októbra minulého roku až do mája 2009. Štartovalo v nej jedenásť družstiev z U. S. Steel Košice, a to Teplá valcovňa, Botafogo (odbor ITES), JIMKR (závod Radiátory a rúry), Finančný úsek a Mixéri (BSCe). Stretnutia tejto dlhodobej súťaže jesennej a jarnej časti sa odohrali na štvordráhe bývalých Hutných stavieb na Kostrovej ulici (na Mieri). Každý z jedenástich tímov odohral dvadsať zápasov, hralo sa na šesťdesiat hodov združených.

Najlepšie si počínali kolkári z družstva Teplej valcovne, ktorých v súťaži výrazne podporila ich ZO OZ METALURG. V zložení Richard Glosner, Ernest Hurta, Miroslav Kandráč, Jozef Kašpar, Roman Fedák, Gerhard Eiben a Pavol Babej získali 34 bodov a zaslúžene zvíťazili. V ďalších družstvách sa objavila plejáda rekreačných kolkárov z radov našich terajších i bývalých zamestnancov ako Karel Bílek, Peter Salátek, Ladislav Serenča, Róbert Bódi, Jozef Danko, Jozef Hamrák, Róbert Delina, Vladimír Molčák, Imrich Takács, Miroslav Astrab, Branislav Dubéci, Jozef Kolbaský, Viktor Florko, Štefan Kozej, Štefan Vojtko, Ľubo Pristaš a Ján Šlauka.

V súťaži jednotlivcov bol z našich najlepší Richard Glosner z tímu Teplej valcovne, ktorý s priemerom 254,7 b. skončil v konkurencii 72 hráčov na veľmi peknom 2. mieste. Z devätnástich štartov sa až 12-krát umiestnil v kvartete hráčov s najlepšími výkonmi v jednotlivých kolách. Lepšia od neho bola len Gabriela Buriková z družstva Procesná automatizácia, ktorá súťaž jednotlivcov vyhrala. Na margo účinkovania kolkárov - železiarov R. Glosner povedal:

"Účasť v tejto súťaži bola pre nás dobrou náhradou za majstrovstvá USSK v kolkoch, ktoré sa v tomto roku nekonajú. Naše mužstvo z Teplej valcovne vyhralo preto, lebo sme v jednotlivých stretnutiach odvádzali stabilné výkony. Najdramatickejší súboj bol vo štvrtom kole s družstvom Botafoga, nad ktorým sme zvíťazili len o jediný kolok po výsledku 939:938 b. Najviac kolkov v jednom zápase sme zvalili v štrnástom kole proti Finančnému úseku, keď sme dosiahli 1 012 kolkov. Ako víťazi budeme hrať v celoslovenskom finále, ktoré sa uskutoční v júni v Košiciach. V ňom by malo štartovať šestnásť víťazov mestských líg z rôznych miest na Slovensku."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...