Vyhľadávanie:

Koncert pri príležitosti životného jubilea Štefana Margitu

Koncert pri príležitosti životného jubilea Štefana Margitu

V nedeľu 29. októbra 2006 o 19.00 hod. sa v Dome umenia v Košiciach uskutoční koncert pri príležitosti životného jubilea operného speváka, tenoristu Štefana Margitu. Okrem neho vystúpi aj Andrea Danková (soprán), Štátna filharmónia Košice, diriguje Leoš Svárovský. Košičanom Štefana Margitu netreba zvlášť predstavovať, veď je Košičan. Od roku 1981 mal angažmá ako tenorista v opere v Košiciach, od roku 1986 v Prahe v Národom divadle a v rokoch 1992-94 v Štátnej opere (v úlohe Lenského v Čajkovského Eugenovi Oneginovi, Alfréda vo Verdiho La Traviate, Dona Ottavia v Mozartovom Don Giovannim, Nemorina v Donizettiho Nápoji lásky, Hoffmanna v Offenbachových Hoffmannových rozprávkach).

V rokoch 1987-91 pôsobil vo viedenskej Volksopere. Od konca osemdesiatych rokov vystupuje prevažne v zahraničí, jeho hlas nachádza ideálne uplatnenie hlavne v slovanských operách (Laca v Janáčkovej Jenúfe v Berlínskej štátnej opere, v Ženeve, Florencii, Antverpách, Glyndebourne, v Národnom divadle v Prahe Kudrjáša v Janáčkovej Káte Kabanovej, v Ženeve, Paríži, Dallase, Madride, vo Florencii, Drážďanoch a na iných svetových a európskych javiskách. Vstupenky si môžete zakúpiť v MIC OD-DARGOV, Štúrova 1, Košice, tel: 055/16 186 - www.mickosice.sk, V sieti Ticketportál - www.ticketportal.sk, v pokladni STEEL ARÉNY v Košiciach. V prípade hromadných objednávok kontaktujte organizátora predstavenia agentúru AMADEUS,s.r.o. na tel./fax čísle: 055/623 42 49, mobil: 0905 922 761 alebo mailom amadeus@apex.sk.

Účastníkom výnimočného koncertu môžete byť aj vy, agentúra Amadeus venuje jednému čitateľovi dve vstupenky na toto podujatie. Stačí, ak vystrihnete priložený kupón a doručte ho do redakcie do utorka rána 24. októbra buď osobne, poštou alebo ho vhodíte do našej schránky vo vstupnom areáli. Nezabudnite pripísať svoje meno, adresu a telefonický kontakt.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...