Vyhľadávanie:

Konečne sme využili presilovky

Konečne sme využili presilovky

Hokejová extraliga pokračuje ďalšími kolami tretej šestiny základnej časti

O tom, že Košičania mali v uplynulých dvanástich dňoch veľmi nahustený program svedčí aj skutočnosť, že od 21. októbra do 1. novembra odohrali šesť extraligových stretnutí. Z poltucta zápasov len jeden odohrali na domácom ľade, a to s Popradom, kým v ďalších piatich stretnutiach sa predstavili na ľade súperov.

Prvé tri zápasy odohrali v priebehu štyroch dní na ľade súperov, čo bolo veľmi náročné. Mužstvo cestovalo najprv na západné Slovensko do Trenčína, Nitry a do Bratislavy, kde predohrávalo stretnutie 40. kola. Ako sa pred touto trojzápasovou sériou vyjadril tréner Ján Selvek, náš tím mal v pláne získať aspoň 6 bodov. Lenže namiesto plánovaných 6 získal len 3 body za skvelé víťazstvo 4:2 nad úradujúcim majstrom v Bratislave. Bolo to len tretie sezónne víťazstvo u súpera, a to je na mužstvo s finálovými ambíciami málo. Po prehre v Trenčíne, kde podľahli Dukle až v závere zápasu, si trúfali uhrať aspoň bod na ľade lídra tabuľky v Nitre. No ani tam im to nevyšlo, preto tri body zo súboja nad Slovanom majú svoju cenu.

V piatok uplynulého týždňa odohrali Košičania doma dramatický zápas s Popradom, s ktorým sa rozišli remízou po výsledku 4:4. I keď v zápase dva razy prehrávali o dva góly (0:2 a 1:3), nepriaznivý stav nesmiernou túžbou po bodoch vyrovnali a v predĺžení boli dokonca blízko k víťazstvu. Dve a pol minúty totiž hrali štyria proti trom, žiaľ túto početnú prevahu nevyužili. Vynahradili si to už v nedeľu na ľade v Žiline, kde konečne využili dve presilovky a zaslúžene zvíťazili rozdielom triedy 3:0. Včera sa hokejisti HC Košice predstavili opäť v Bratislave, kde v pondelok uplynulého týždňa predohrávali zápas, ktorý im vtedy vyšiel.

Včerajšie 20. kolo extraligy bolo štvrtým kolom tretej šestiny základnej časti. Košičanom nevyšiel úvod súťaže, veď v prvej šestine mali po 9. kole na svojom konte len 10 bodov, v druhej šestine sa o niečo zlepšili, keď si na svoje konto pripísali 12 bodov. V tretej šestine si zatiaľ počínajú so striedavými úspechmi, keď z troch stretnutí získali štyri body. Ich bodový zisk v tabuľke zlepšuje víťazstvo z predohrávaného duelu so Slovanom, ale už v piatok 4. novembra to môže byť celkom inak, pretože doma hostíme Liptovský Mikuláš. S týmto celkom majú naši priaznivú bilanciu, keď zatiaľ stratili len bod. V úvodnej šestine sme doma s Liptákmi remizovali 1:1, v odvete naši na Liptove vyhrali 3:1.

V produktivite si z hráčov HC Košice zatiaľ najlepšie počínajú útočníci Lažo a Krayzel, ktorí odohrali 22 stretnutí a zhodne nazbierali po 13 bodov. Lažo za 8 gólov a 5 asistencií a Krayzel za 3 góly a 10 asistencií. Za nimi je na tretej pozícii obranca Podhradský s 12 bodmi za 5 gólov a 7 asistencií, ten však odohral len 15 stretnutí. Na štvrtú priečku sa so ziskom 10 bodov prebojoval Bartoš, ktorý má na svojom konte 6 gólov a 4 asistencie.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...