Vyhľadávanie:

Korčuľku ovládli košické talenty

Korčuľku ovládli košické talenty

Krasokorčuliarsky klub Kraso Centrum Košice, ktorého reklamným partnerom je spoločnosť U. S. Steel Košice, s.r.o., a podporuje jeho činnosť najmä v oblasti mládeže, zorganizoval počas víkendu 37. ročník Veľkej ceny Košíc a 14. ročník Košickej korčuľky v krasokorčuľovaní mládeže a seniorov. Darilo sa najmä zástupcom domáceho klubu, ktorí zvíťazili v štyroch kategóriách. Kategóriu mladšie nádeje vyhrala po víťazstve na VC Prešova opäť Miroslava Hriňáková a presadil sa aj Alex Hladoník. Svoje kvality potvrdili juniorski reprezentanti Slovenska Radka Bártová a Jakub Strobl. Zverenkyňa Hanky Töczikovej nedala svojim súperkám šancu a vyhrala s takmer 15-bodovým náskokom. Strobl, ktorého trénuje v Prahe uznávaná česká trénerka Eva Horklová, zvíťazil aj napriek niekoľkým zaváhaniam vo voľnej jazde.

"Radka bola bez konkurencie. Jakubovi nevyšla síce jazda podľa jeho predstáv, ale krátky program mal na veľmi vysokej, medzinárodnej úrovni. Potešila aj Miška Sabolčáková štvrtým miestom spomedzi 14 mladších žiačok. Prejavuje sa dobrá práca s mládežou. Štvrtý rok sme najúspešnejší klub na Slovensku. Máme širokú základňu, hlási sa nám dostatočný počet malých detí, čo je prejavom zlepšenia podmienok na tréning po prechode hokejového klubu do Steel Arény. Predtým sme si museli hľadať priestory na tréning mimo Košíc - v Trebišove, Humennom či v Prešove, čo bolo pre deti i ich rodičov dosť náročné a odrádzalo ich to. Registrujeme zvýšený záujem o tento šport," povedal pre Oceľ východu predseda Krasokorčuliarskeho klubu KC Košice Vladimír Čuchran.

Umiestnenia zástupcov KC Košice: Košická korčuľka:

Mladšie nádeje dievčatá (9 štartujúcich): 4. Nikol Kořená, 5. Viktória Brezinová, 6. Vanesa Vaľková. Mladšie nádeje chlapci (4): 1. Alex Hladoník. Staršie nádeje dievčatá (6): 1. Miroslava Hriňáková, 5. Alexandra Duláková. Veľká cena Košíc: Mladšie žiačky (14): 4. Michaela Sabolčáková, 13. Alexandra Valková. Juniorky: Radka Bartová. Juniori: 1. Jakub Strobl, 3. Tomáš Smolík. Košická korčuľka - Interpretačné korčuľovanie (10): 3. Deana Rozprávková, 4. Anna Gájová, 6. Andrea Gájová, 7. Daniela Hovanová.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...