Vyhľadávanie:

Košičania obhájili strieborné medaily

Košičania obhájili strieborné medaily

V jubilejnej dvadsiatej extraligovej sezóne si titul majstra Slovenska v ľadovom hokeji vybojoval HKM Zvolen

Trinástu finálovú účasť, šesťkrát po sebe, zaregistrovali hokejisti HC Košice v práve skončenej sezóne hokejovej Tipsport extraligy. Vo finále sa stretli s HKM Zvolen, ktorému podľahli na zápasy 1:4. Podobne ako vlani, aj teraz získali Košičania strieborné medaily. Do finálovej série sa prebojovali cez Poprad, ktorý vo štvrťfinále zdolali na zápasy 4:3 a cez Nitru, s ktorou v semifinále vyhrali na zápasy 4:1.

Kým s Popradom i s Nitrou začínali Košičania stretnutia play-off na domácom ľade, vo finále sa v úvodných dvoch zápasoch predstavili najprv na ľade súpera a ako sa napokon ukázalo, rozhodlo to o tom, že Košice v tomto roku ostali bez titulu. V prvých dvoch stretnutiach vo Zvolene sa im nedarilo, dva razy tesne o gól prehrali 1:2. A keďže aj v treťom vzájomnom finálovom súboji doma podľahli Zvolenu 2:3, náš súper už prekvapujúco viedol na zápasy 3:0. Po štvrtom vzájomnom dueli, v ktorom naši vyhrali 6:2 sa snažili ešte zdramatizovať finálovú sériu, resp. otočiť jej vývoj, ale v piatom stretnutí Zvolen vyhral aj tretí domáci zápas a premenil svoj druhý majstrovský mečbal na triumf. Zvolenčania tak získali po dvanástich rokoch majstrovský titul, kým náš vicemajster zostal naďalej vicemajstrom.

Naši hráči boli po zápase v kabíne sklamaní, veď vlani skončili tak isto bez titulu po prehre s bratislavským Slovanom. Teraz zostali na štíte Zvolena. Že prečo, trefne poznamenal jeden z najskúsenejším v našom tíme, s kapitánskym céčkom hrajúci Martin Štrbák: "Sériu sme si prehrali tým, že sme vo Zvolene nevyhrali ani jeden zápas a najmä v koncovke sme boli neefektívni. Náš súper nebol o nič lepší, ale z minima vyťažil maximum a potrestal nás za školácky chyby. V poslednom zápase sme si vytvorili veľa gólových šancí, no nepremenili sme ich. Prehrať štyrikrát o gól vo finálovej sérii, to by sa nemalo mužstvu ašpirujúcemu na najvyššiu priečku stať. Proste, nebolo nám v tejto sezóne súdené vyhrať. Sme sklamaní, ale neskôr si možno uvedomíme, že pre náš novovytvorený tím je striebro určite úspech."

Hokejový klub HC Košice oficiálne ukončil uplynulú sezónu spoločným obedom v hoteli Doubletree by Hilton v piatok uplynulého týždňa. Okrem členov správnej rady, hráčov a členov realizačného tímu strieborného mužstva pozvanie prijal aj predstaviteľ generálneho sponzora HC Košice prezident U. S. Steel Košice David. J. Rintoul. Prítomných privítal prezident hokejového klubu HC Košice Juraj Mondík slovami: "Všetkým sa chcem srdečne poďakovať za to, že ste to dotiahli až do finále. Spolu s členmi realizačného tímu ste odviedli počas celej sezóny dobrú prácu, vyvrcholením čoho bol zisk strieborných medailí." Potom sa k hráčom prihovoril David. J. Rintoul, ktorý okrem poďakovania sa za vzornú reprezentáciu nášho klubu a účasť vo finále, poznamenal: "Na začiatku uplynulej sezóny som mal v kútiku srdca prianie, ktoré som však nahlas nevyslovil. Želal som si, aby sme boli vo finále. Vtedy budem spokojný. A vám sa to podarilo. Rozhodne ste dosiahli veľmi pekný úspech, veď ste hrali o titul. V Košiciach majú fanúšikovia hokej radi, sledujú vaše výkony a ich záujem vás všetkých musí tešiť. Na druhej strane to vytváralo na vás veľký tlak, ktorý ste museli niesť na svojich pleciach. Vyrovnali ste sa s ním veľmi dobre, za čo vám patrí veľká vďaka."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...