Vyhľadávanie:

Košičania obhájili titul

Košičania obhájili titul

V pondelok, 17. novembra, napoludnie odštartovali v bazéne krytej mestskej plavárne v Košiciach 24-hodinovú Plaveckú štafetu mesta. Do súťaže, ktorú vypísala Asociácia športu pre všetkých Slovenskej republiky, sa okrem Košíc zapojili aj Bratislava, Zvolen, Pezinok, Dolný Kubín a spolu ako celok súťažili samosprávy z Rimavskej Soboty, Hnúšte, Klenovca a Gemerského Jablonca.

Víťazom súťaže, ktorá vyvrcholila v utorok 18. novembra o 12. hodine, sa stali Košice, ktoré tak obhá­jili svoje vlaňajšie prvenstvo. Do Plaveckej štafety sa zapojilo 1 107 plavcov, ktorí plávali ľubovoľným spôsobom v disciplí­nach na 25, 50 a 100 metrov. Akciu podporila aj U. S. Steel Košice a okrem košických poslancov, starostov, zástupcov firiem, obchodných domov, žiakov a študentov košických škôl sa vo vode ocitli aj naši zamestnanci.

Tisícstosedem Košičanov spolu zaplávalo 87 kilometrov a 575 metrov. Najstarším účastníkom bol 83-ročný Jaroslav Holý a najmladšou plavkyňou bola dvojročná Janka Palíková, ktorá zaplávala 50 metrov. Zo základných škôl bolo najviac štartujúcich zo ZŠ Jenisejská - 59 žiakov, zo stredných škôl Osemročné športové gymnázium SNP - 105 žiakov, z vysokých škôl Technická univerzita - 30 študentov, zo športových klubov 38 vodných pólistov ŠKP Košice. Na porovnanie, vo Zvolene súťažilo 500 plavcov, v Pezinku 633, v Dolnom Kubíne 528 a celok samosprávy zaregistroval 850 účastníkov. V Bratislave sa súťažiaci zapojili len do 12-hodinovej plaveckej štafety.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...