Vyhľadávanie:

Košice rozkvitnú

Košice rozkvitnú

Košice v blížiacej sa jari rozkvitnú. Už čoskoro zavoňajú a rozžiaria nielen centrum mesta farebné kvetinové záhony plné tulipánov, narcisov, krokusov, sirôtok či margarétok.

Na záhony v centre mesta i vo všetkých mestských častiach bolo už v jeseni minulého roka vysadených 48 druhov cibuľovín, spomedzi ktorých majú najväčšie zastúpenie tulipány, v menšej miere narcisy, ďalej modrice, krokusy, cesnaky a kráľovské koruny.

V súčasnosti pracovníci Správy mestskej zelene presvetľujú kry a omladzujú rezy u druhov, ktoré si to vyžadujú. S postupným oteplením začnú aj s jarným vyhrabávaním trávnikov. V tomto roku tiež vysadia nové dreviny - listnaté a ihličnaté stromy a kry. V Starom meste tak pribudnú stromy na Štítovej ulici, na Severe na Palkovičovej a Hroncovej ulici, Nad jazerom na Irkutskej ulici, na Sídlisku Dargovských hrdinov pribudnú dreviny na ulici Maršala Koneva a Krosnianskej v okolí detského ihriska a na Sídlisku Ťahanovce na Americkej triede a Berlínskej ulici. Okrem týchto prác sa pripravuje Správa mestskej zelene na neskoršie skrášlenie Košíc. V skleníku už teraz začali s výsevom letničiek a pripravovaním rastlín na letnú výsadbu kvetinových záhonov v meste. Špecialitou tohto leta bude motív k príležitosti 90. výročia Košického hokeja, ktorý sa objaví na záhone pri Steel aréne.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...