Vyhľadávanie:

Košická paleta má svojich víťazov

Košická paleta má svojich víťazov

V súťaži uspela aj naša kolegyňa Kristína Záthureczká

Okruh maliarov, ktorí si siahnu na pomyselnú košickú paletu sa z roka na rok zväčšuje. Andy Gore z Krajského osvetového strediska (KOS), ktorý celé podujatie organizuje, má byť na čo hrdý. Podarilo sa mu spojiť amatérskych a profesionálnych výtvarníkov a vytvoriť maliarsku súťaž so zdravým súťaživým duchom.

Košickí umelci tento rok súťažili v šiestich kategóriách a prevzali si aj hlavnú cenu a cenu riaditeľky KOS. Hlavnú cenu získala Adriana Szekeressová, ktorej tri drevené plastiky zaujali hneď pri vkročení do výstavnej siene v galérii Bašta. Cenu riaditeľky KOS získal Tibor Gurin zo Spišskej Novej Vsi. Ďalšími výhercami v jednotlivých kategóriách boli Martina Lešková, Lucia Findoráková, Zuzana Uhrínová-Hegyessyová, Miroslava Rybárová, Vesna Nehrebeczká a Kristína Záthureczká - zamestnankyňa USSK. Všetky víťazné práce poputujú ďalej na celoslovenské súťažné kolo s názvom Výtvarné spektrum, ktoré vyvrcholí na jeseň v Humennom. V miestnom kaštieli si potom každý bude môcť pozrieť desiatky inšpiratívnych prác umelcov z celého Slovenska.

Výstava v košickej galérii Bašta je vášmu pohľadu k dispozícii do 19. júna, takže keď si vyrazíte do centra mesta na Hlavnú, dáte si zmrzlinu, môžete si chvíľu spríjemniť aj pohľadom na diela výtvarníkov z Košického samosprávneho kraja.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...