Vyhľadávanie:

Košickí hokejisti s novým trénerom i športovým manažérom

Košickí hokejisti s novým trénerom i športovým manažérom

Hokejový klub sa 4. mája dohodol s nemeckým trénerom Petrom Draisaitlom na prevzatí seniorského hokejového družstva HC Košice v nadchádzajúcej súťažnej sezóne 2019/2020.

Ako uvádza stránka klubu, Peter Draisaitl (53) je rodák z českej Karvinej a hoci hráčsku kariéru začínal v Slezane Opava, v celosti ju absolvoval v Nemecku. Obliekal dresy Adleru Manheim a Kölner Haie, pôsobil aj v Essene a Oberhausene. Za nemeckú hokejovú reprezentáciu odohral 146 zápasov, zúčastnil sa siedmich majstrov­stiev sveta a troch olympiád. Trénerom je 18 rokov, v Čechách viedol HC Mountfield v Českých Budějoviciach a Dynamo Pardubice. Aktuálne prichádza z Nemecka po dvojročnom pôsobení v Kolíne.

„Je to odborník so skúsenosťami ako z českej, tak nemeckej súťaže. Navyše ide o trénera, ktorý dbá na poriadok a disciplínu v tíme, čo si myslím, je základ k tomu, aby mužstvo bolo  alebo malo šancu byť úspešné. Som presvedčený, že pre túto chvíľu je to najlepšia možnosť a variant, preto som rád, že sme sa Petrom dohodli na ročnej spolupráci,“ povedal k jeho angažovaniu športový manažér HC Košice Jan Šťastný (38), ktorý sa 2. mája stal novým športovým manažérom HC Košice. Rodák z Litoměřic prichádza z českého Chomutova. Na západe Čiech pôsobil od roku 2015 ako asistent hlavného trénera Vladimíra Růžičku, od roku 2016 bol aj na pozícii športového riaditeľa mládeže a na poste hlavného trénera hokejovej akadémie chomutovských Pirátov. Aktívnu hráčsku kariéru ukončil v roku 2006, to však už štvrtý rok pôsobil ako mládežnícky tréner v pražskej Slávii. Skúsenosti získal v Salzburgu, Oulu, Färjestade, s HV 71, v Davose či Berline. Úspešne pôsobil aj v mládežníckych tímoch Bielych Tigrov v Liberci a v pražskej Slávii. 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...