Vyhľadávanie:

Košickí hokejisti stratili vedúcu pozíciu

Košickí hokejisti stratili vedúcu pozíciu

Vyrovnaný boj o špicu tabuľky

V nedeľu 14. októbra sa dvanástym kolom začala druhá pätina základnej časti našej najvyššej hokejovej súťaže. Oceliari nastúpili pod Pustým hradom proti súperovi zo Zvolena, s ktorým boli s rovnakým počtom bodov na čele tabuľky. Zápas Košičanom nevyšiel. Rozbehnutý Zvolen v záverečnej tretine tromi gólmi rozhodol o víťazstve 4:1, a tak sa usadil na čele tabuľky pred prekvapením sezóny - tímom Nových Zámkov.

„Odohrali sme veľmi dobrú druhú tretinu, no, žiaľ, góly sme v nej nestrelili. Tretiu tretinu sme začali presilovkou, opäť sme z nej nič nevyťažili, potom sa prejavila aj nedisciplinovanosť, za ktorú sme pykali. Zvolenčania sa po góloch uvoľnili, my sme so žalostnou produktivitou a len jedným gólom uspieť nemohli. Netlačili sme sa do bránky, neboli sme dosť agresívni, málo sme dorážali puky," hodnotil zápas tréner HC Košice Roman Šimíček.

V tímových štatistikách sú Košičania vo väčšine ukazovateľov na druhom a treťom mieste. V počte strelených gólov, v obrane a v presilovkách sa im darí, v oslabeniach bez gólu sú však s 84,3 percentami až na šiestom mieste. K oporám tímu patrí brankár Vladislav Habal, ktorý s 94,12 percentnou úspešnosťou je v rebríčku brankárov na treťom mieste. V individuálnych štatistikách HC Košice dominuje nestarnúci Ladislav Nagy, ktorý má na konte 13 bodov a so siedmimi gólmi je našim najlepším strelcom.

Košickí fanúšikovia majú na svoj klub najvyššie nároky a v komunikácii s realizačným tímom často dominuje otázka hodnotenia a posilnenia kádra. Výkonný riaditeľ Rastislav Rusič na klubových stránkach odpovedal aj na túto tému. „V čase, keď odpovedám, sme po 12 zápasoch na čele tabuľky a som si vedomý, že tak, ako sme mohli mať bodov viac, tak ich mohlo byť aj menej. Na hodnotenie jednotlivcov by som počkal aspoň 20 kôl. Na prípadné obmeny v kádri máme stále dostatok času, napriek tomu denne sledujeme hráčsky trh. Brankári potrebujú k svojim výkonom okrem kvality najmä pokoj a dôveru. Myslím, že budete súhlasiť, že Haby je doteraz našim najlepším hráčom. Pre trénera Šimíčka sme sa spomedzi všetkých kandidátov rozhodli, pretože sme verili, že s ním budeme úspešní. Čo sa týka našich odchovancov, hrajúcich mimo Slovenska, musím konštatovať, že ich už je žalostne málo. Súhlasím však, že by bolo pekné mať ich doma.“

V najbližších dňoch čakajú oceliarov zápasy proti „medveďom“, v piatok 19. októbra o 17.30 privítame hráčov Detvy a v nedeľu 21. októbra o 17.00 hokejistov Miškovca.

Foto: Arpád KÖTELES

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...