Vyhľadávanie:

O technickej diagnostike medzinárodne

O technickej diagnostike medzinárodne

V Košiciach sa uskutočnil 21. ročník vedeckej konferencie DIS 2018

Dvadsiaty prvý ročník má za sebou medzinárodná vedecká konferencia DIS 2018 zameraná na teóriu a aplikáciu metód technickej diagnostiky. Podujatie, ktoré 2. a 3. októbra 2018 zorganizovali v Dome techniky v Košiciach Asociácia technických diagnostikov SR, Technická univerzita v Košiciach, Asociácia technických diagnostikov ČR, Slovenská spoločnosť údržby, Zväz slovenských vedecko-technických spoločností a Zväz automobilového priemyslu, podporila aj spoločnosť U. S. Steel Košice, pričom v jeho vedeckom výbore pôsobil tiež Marko Rentka, riaditeľ pre riadenie spoľahlivosti zariadení.

Na programe boli prezentácie, prednášky a diskusia o technickej diagnostike a jej podpore Industry 4.0, progresívnych, nedeštruktívnych a testovacích metódach, normalizácii v oblasti technickej diagnostiky a údržby, starostlivosti o fyzický majetok, ale aj o bezpečnosti, kvalite a environmente v údržbe. Témou workshopu, ktorý moderovala Hana Pačaiová zo Strojníckej fakulty Technickej univerzity v Košiciach, bol vplyv stavu strojov a zariadení na kvalitu produktu.

Ku kreditu medzinárodnej vedeckej konferencie prispeli svojimi prednáškami aj odborníci z košickej oceliarne. Technológ a tribodiagnostik Milan Haluška  hovoril o prínosoch aplikácie  tribomanažmentu mazania v hutníckom podniku a technológ Zdenko Beli o ťažnom stroji vysokých pecí a montáži ozubených kolies prevodovky pohonu M1.                  

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...