Vyhľadávanie:

Mladí metalurgovia

Mladí metalurgovia

Už druhýkrát sa v rámci tradičnej expozície 95. ročníka Medzinárodného maratónu mieru predstavila Fakulta materiálov, metalurgie a recyklácie (FMMR) Technickej univerzity v Košiciach. V idylickom jesennom počasí na námestí Osloboditeľov v spolupráci so spoločnosťou U. S. Steel Košice prispeli k sviatočnej atmosfére a potvrdili, že aj na univerzite to žije športom.

Dobrovoľníci z FMMR privítali všetky vekové kategórie bežeckých nadšencov, ktorým na doplnenie energie prichystali špeciálne cukríky so športovými motívmi. Spolu s dekankou fakulty Ivetou Vaskovou a tímom FMMR sa návštevníci rozprávali o úspechoch fakulty, ktoré dosiahla v novom šate, ale aj o jej ďalších smelých plánoch. Záujemcovia sa v stánku prostredníctvom diagnostickej váhy mohli dozvedieť informácie o svojom zdraví: hodnoty BMI, telesného tuku, ale aj percentá svalovej hmoty.

Stánok mladých metalurgov zaujal aj známe tváre. Po roku sa vrátil olympijský víťaz chodec Matej Tóth a prvýkrát sa pristavil aj moderátor a vloger Matej ,,Sajfa“ Cifra. Maratónsky víkend mal vyvrcholenie v nedeľu, keď študenti a zamestnanci fakulty dokázali, že prekypujú nielen vedomosťami, ale aj kondičkou a predstavili sa v niekoľkých kategóriách.

Bežci mali podporu aj v občerstvovacej stanici v parku na Aničke, kde v spolupráci so spoločnosťou U. S. Steel Košice zabezpečovali nápoje, ovocie a pochutiny, ktoré pomohli maratóncom dosiahnuť najlepší výkon.

foto: autorka

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...