Vyhľadávanie:

Príležitosť na verejnoprospešné iniciatívy a projekty

Príležitosť na verejnoprospešné iniciatívy a projekty

Dvanásty ročník grantového programu Spoločne pre región otvorený

 Už po dvanásty raz U. S. Steel Košice a Karpatská nadácia otvorili grantový program Spoločne pre región. V tomto ročníku program podporí  komunitné projekty  celkovou sumou 13 000 eur.

Neziskové organizácie a miestne samosprávy z Košického a Prešovského kraja, v ktorých pôsobia zamestnanci spoločnosti U. S. Steel Košice a jej dcérskych spoločností, sa môžu uchádzať o finančnú podporu vo výške 2 500 eur na projekty zamerané na zvyšovanie bezpečnosti vo všetkých oblastiach života, voľnočasové aktivity pre deti a mládež, ako aj environmentálne a vzdelávacie aktivity. Svoje návrhy projektov, ktoré plánujú na rok 2019, musia podať do 21. decembra 2018.

Administrátorom grantového programu U. S. Steel Košice je Karpatská nadácia a program Spoločne pre región od svojho otvorenia  podporil už 101 projektov celkovou sumou prevyšujúcou 255 400 eur.

„Naša podpora pre tento región je dlhodobá a rozsiahla. Prispievame na rozvoj v oblasti vzdelávania, kultúry, športu, zdravotnej a sociálnej starostlivosti. Program Spoločne pre región je unikátny v tom, že naši zamestnanci sami aktívne navrhujú, čo je pre ostatných dôležité a naša firma im v ich úsilí rada podáva pomocnú ruku,“ povedal pred otvorením  12. ročníka programu James Bruno, prezident hutníckej spoločnosti.

V minulom ročníku bolo podporených 6 projektov. Vďaka podpore programu Spoločne pre región si napríklad dobrovoľníci z OZ Enjoy the ride mohli vyrobiť novú tribúnu v areáli Dirt Park Drábova v Košiciach, kde sa okrem iného 1. septembra 2018 konalo 6. kolo Slovenského pohára Freestyle BMX. Členovia Akademik TU Košice vyčistili na člnoch a kanoe hladinu a brehy vodnej nádrže Ružín. Pre športovcov a ďalších návštevníkov vybudovali dobrovoľníci v obci Nižná Myšľa novú oddychovú zónu a ďalší postavili prístrešok pre zvieratá spásajúce svahy pod hradom Šebeš. Šesťdesiat mladých ľudí zo znevýhodneného prostredia v MČ Košice–Džungľa pod vedením OZ Tvorivá dielňa trávilo svoj voľný čas pri šijacom stroji a takto získavali pracovné zručnosti, návyky a základné zručnosti šitia, zdobenia a maľovania textílií. Dobrá partia členov a dobrovoľníkov z Telovýchovnej jednoty Partizán ŠM Rudník, z ktorých mnohí sú zamestnanci U. S. Steel Košice, dobudovala oddychovú zónu pri svätej Anne.

„Teší nás, že naša spolupráca s  U. S. Steel Košice na programe Spoločne pre región pokračuje a že aj v ďalšom ročníku  program podporí viacero verejnoprospešných iniciatív, ktoré zlepšujú život a prostredie na východnom Slovensku. Veríme, že táto spolupráca inšpiruje mnohých k vytváraniu zaujímavých projektov, ktoré riešia problémy miestnych komunít, ako aj iné organizácie, aby prispievali na rozvoj regiónu, v ktorom žijeme,“ skonštatovala Laura Dittel, riaditeľka Karpatskej nadácie.                                                

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...