Vyhľadávanie:

Krajina nádeje

Krajina nádeje

Farebná fantázia detí s telesným postihnutím

Súťaž
Víťazi si okrem cien odniesli i malé darčeky, ktoré im v mene spoločnosti U. S. Steel Košice odovzdali manželky viceprezidentov Mary A. Connorová (v pozadí) a Kathryn A. Fedorenková.

Na nádvorí Slovenského technického múzea v Košiciach vládla 2. júna 2004 vynikajúca nálada. Na oslavách Medzinárodného dňa detí, spojených s vyhodnotením 4. ročníka mestského kola výtvarnej súťaže zdravotne postihnutých detí pod názvom Krajina nádeje, sa zišlo vyše stotridsať chlapcov a dievčat z košických špeciálnych škôl. Pozvanie na oslavu prijali aj primátor Košíc Zdenko Trebuľa, Mary A. Connorová a Kathryn A. Fedorenková, manželky viceprezidentov spoločnosti U. S. Steel Košice, ktorá toto podujatie sponzorsky podporila.

"Svet zdravotne postihnutého dieťaťa sa diametrálne vzďaľuje od sveta jeho zdravého rovesníka. Jedno však majú spoločné. Nevinnú naivitu a vieru vo všetko dobré. Presviedčajú nás o tom mnohorakými spôsobmi," povedala okrem iného predsedníčka Okresnej rady Slovenského zväzu telesne postihnutých so sídlom v Košiciach Mária Schurgerová. "Neposledným z nich je aj zapojenie sa do výtvarnej súťaže Krajina nádeje, ktorej organizátorom je už po štvrtý raz Terénno-sociálne centrum v Košiciach. Cieľom tohto podujatia je pokračovať v rozvíjaní prirodzeného umeleckého talentu a schopností detí s telesným postihnutím a tým posilňovať ich sebavedomie a uvedomenie si vlastnej hodnoty. Chcela by som vyjadriť úprimné poďakovanie spoločnosti U. S. Steel Košice a jej prezidentovi Christopherovi Navettovi za finančnú podporu, bez ktorej by nebolo možné toto veľkolepé podujatie uskutočniť."

Do súťaže sa v tomto roku, ako nám prezradila tajomníčka Terénno-sociálneho centra v Košiciach Zuzana Dujavová, zapojilo v doterajšej histórii podujatia najviac, 164 detí. A aká je ich krajina nádeje? Plná slnka, rozkvitnutých lúk, rozprávkových bytostí, zvieratiek, hrajúcich sa chlapcov a dievčat rôznej farby pleti... Pri jej stvárnení využili malí umelci rôznorodé techniky od maľby vodovými farbami, pastelom až po grafiku. Autori dvadsiatich najkrajších prác si odniesli okrem cien i malé pozornosti , ktoré im v mene spoločnosti U. S. Steel Košice odovzdali Mary A. Connorová a Kathryn A. Fedorenková.

Na znak vďaky a na pamiatku im deti venovali pekné obrázky. Potom sa už pod holým nebom rozkrútil kolotoč zábavy. O kultúrny program sa postarali deti z umeleckých škôl a skupina DELoDEL, diskotéku a súťaže pre deti pripravilo KIKS rádio.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...