Vyhľadávanie:

Kvalifikácia kadetov

Kvalifikácia kadetov

Zápasenie
Vpravo nádejný zápasník košickej Lokomotívy Koško v súboji s Bulkom z Trenčína. Svojho súpera porazil na lopatky za necelé dve minúty.

Slovenský zväz zápasenia poveril zápasnícky klub TJ Lokomotíva Košice zorganizovaním kvalifikačného turnaja kadetov na ME, ktoré sa uskutočnia v auguste tohto roku v Turecku. Turnaj vo voľnom štýle košickí železničiari zároveň zorganizovali ako XXII. ročník medzinárodného turnaja o Pohár riaditeľa športového gymnázia.

Generálnym sponzorom bola naša spoločnosť U. S. Steel Košice, ktorá finančne výdatne pomohla tomuto podujatiu usporiadať ho na vysokej výkonnostnej úrovni. Na žinenkách sa vystriedalo okolo 150 mladých zápasníkov v jedenástich kategóriách kadetov nielen zo Slovenska, ale aj z Maďarska a Poľska. V silnej konkurencii dominovali zahraniční borci, z nich zápasníci z Maďarska získali až päť prvenstiev, Poliaci si podelili víťazstvá v štyroch kategóriách.

Zo slovenských borcov sa z prvenstva tešil v hmotnosti do 46 kg Košičan Richard Hudec. Na druhej priečke sa z domáceho klubu košickej Lokomotívy umiestnil v hmotnosti do 69 kg Patrik Koško a na 3. mieste skončili v hmotnosti do 42 kg Jaroslav Stoklas, a v hmotnosti do 85 kg Štefan Korba.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...