Vyhľadávanie:

Kvalifikovali sa na šampionát

Kvalifikovali sa na šampionát

Tohtoročné kvalifikačné preteky strelcov v zálohe v streleckom viacboji ukončili nominácie jednotlivcov i družstiev na blížiace sa majstrovstvá Slovenska, ktoré sa budú konať 31. augusta 2013 v Turanoch. V sérii týchto pretekov si zo strelcov nášho družstva USSK najlepšie počínalo kvarteto Róbert Dargaj, Rastislav Šátek, Karol Hruška a Marián Magnus. Ešte na májových pretekoch v Prešove si títo strelci vybojovali účasť na slovenskom šampionáte. O postup medzi slovenskú streleckú elitu sa počas víkendu 22. a 23. júna snažili na strelnici v Turanoch aj Peter Brugoš, Slávka Imrichová a Miroslav Filčák, ale v silnej konkurencii 25 družstiev a 90 jednotlivcov sa nepresadili.

V sobotňajších pretekoch v Turanoch sa v streľbe z pištole najviac darilo P. Brugošovi, ktorý dosiahol 145 bodov a najlepšie si počínal aj v trojpolohovej streľbe z karabíny, keď si na svoje konto pripísal 132 bodov. Darilo sa aj S. Imrichovej, ktorá mala 144 b. v streľbe z pištole a R. Dargaj dosiahol 130 b. v streľbe z karabíny. V streľbe z bojovej pištole získali S. Imrichová 116 b., M. Magnus 115 b. a P. Brugoš 110 bodov. V hode granátom bol z našich najlepší K. Hruška, ktorý získal 45 bodov. V celkovom poradí skončil P. Brugoš v súťaži jednotlivcov výkonom 412 bodov v prvej dvadsiatke na 18. mieste, ale ich družstvo sa s počtom bodov 1 448 umiestnilo na 12. mieste.

V nedeľu nastupovali naši strelci na palebnú čiaru s odhodlaním rehabilitovať sa za tento neúspech, ale ani to im nevyšlo. V streľbe z pištole dosiahli R. Dargaj 146 b., K. Hruška 145 b., P. Brugoš 143 b., M. Filčák 141 b., S. Imrichová 139 b. a M. Magnus 115 bodov. V trojpolohovke z karabíny mali P. Brugoš a R. Dargaj zhodne po 130 bodov a v hode granátom okrem nich aj K. Hruška - všetci traja po 35 bodov. V streľbe z bojovej pištole mal najlepší výkon M. Magnus 113 bodov. V súťaži jednotlivcov bol z našich opäť najlepší P. Brugoš súčtom bodov 420 a v súťaži družstiev obsadila trojica P. Brugoš, S. Imrichová a M. Filčák so ziskom 1 445 b. len 13. miesto.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...