Vyhľadávanie:

Ľadový dóm na Hrebienku

Ľadový dóm na Hrebienku

TIP NA VÍKEND

Blížia sa Vianoce a najmä deti sa už nevedia dočkať príchodu skutočnej zimy a snehu. Súčasné inverzné počasie nám ponúka úžasnú možnosť dostať sa na pár hodín do slnkom zaliatej zimnej rozprávky a zažiť ešte viac. Na Hrebienku nad Starým Smokovcom otvorili ľadový dóm, ktorý je denne prístupný verejnosti a okolie je už, na radosť všetkých detí, prikryté snehovou perinou.

Zo Starého Smokovca sa na Hrebienok dostaneme pozemnou lanovkou, ale veľmi príjemná je aj prechádzka po zelenej značke chodníkom popri trati lanovky. Ak máme obavy, najmä zrána, zo šmykľavého terénu, vyberme sa po asfaltke, ktorá nás dovedie na Hrebienok dlhšou, ale pohodlnejšou trasou serpentínami okolo vyhliadkového altánku. Ľadový dóm skrýva pod ochrannou bielou kupolou dielo v štýle baroka vytvorené zo 70 ton ľadu, do ktorého sú zaliate aj skutočné kvety. Patrónom chrámu je apoštol Ján, ktorý je aj ochrancom sochárov. Na ruke mu sedí symbol Tatier - orol.

Po vyhliadkovom chodníku kráľovnej Alžbety sa po červenej značke pohodlne dostaneme k najstaršej tatranskej chate – Rainerovej útulni, pred ktorou stojí zo snehu vytvorený Mikuláš. Cestu okolo vodopádov po zelenej značke pre náročný šmykľavý terén, najmä s deťmi, radšej vynecháme a vrátime sa rovnakou cestou. Ak máme dostatočný výstroj (pevná obuv, lyžiarske paličky), môžeme si trasu aj s deťmi predĺžiť po červenej značke k vodopádu alebo až na Zamkovského chatu.  

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...