Vyhľadávanie:

Majster opäť bližšie k vrcholu

Majster opäť bližšie k vrcholu

V hokejovej Tipsport lige bude 11-dňová reprezentačná prestávka

Včera, 8. decembra 2015, odohrali hokejisti HC Košice na domácom ľade predohrávaný zápas 30. kola základnej časti s Nitrou. Výsledok zápasu sme do uzávierky tohto čísla nepoznali. Po predchádzajúcich dvoch stretnutiach doma so Skalicou a v Žiline však zaregistrovali zverenci trénera Rostislava Čadu dve cenné víťazstvá a v tabuľke sa po 28. kole ocitli už na druhej priečke. So Zvolenom majú síce na svojom konte zhodne po 56 bodov, ale s o dva góly lepším skóre sú po prvý raz v tejto sezóne až tak vysoko. Na vedúcu Nitru strácali už len päť bodov.

V piatok 11. decembra odohrajú ešte jedno majstrovské stretnutie, a to dôležitý súboj na ľade súpera v Banskej Bystrici. Potom už nastane v najvyššej hokejovej súťaži 11-dňová reprezentačná prestávka. Počas nej budú hokejisti Slovenska štartovať na medzinárodnom turnaji Arosa Challenge vo Švajčiarsku. Účastníkmi turnaja budú v dňoch 18. – 19. decembra okrem nášho tímu aj reprezentačné celky Bieloruska, Nórska a domáceho Švajčiarska.

Pred týmto turnajom mali nominovaní hokejisti Slovenska, po prvý raz v histórii počas rozbehnutej ligovej súťaže, dva jednodňové tréningové kempy. Na tom prvom, ktorý sa konal ešte v pondelok 30. novembra 2015 vo Zvolene, boli vo výbere trénera Zdena Cígera šiesti hráči HC Košice, a to brankár Melicherčík, obrancovia Deyl, Šedivý a útočníci Bartánus, Suja a Hrnka. Hráči si pozreli na videu dôležité herné momenty zo zápasov počas Nemeckého pohára a absolvovali tréning i modelový zápas medzi sebou. Druhého kempu, ktorý sa konal 8. decembra v Trenčíne, sa hráči nášho majstrovského tímu už nezúčastnili, pretože hrali ligový zápas s Nitrou.

Hokejová Tipsport liga bude po reprezentačnej prestávke pokračovať v utorok 22. decembra, keď sa Košičania stretnú doma o 17.30 hod. so Zvolenom a v sobotu 26. decembra  sa predstavia na ľade súpera v Piešťanoch. V tomto roku ich doma ešte uvidíme v pondelok 28. decembra v súboji s Martinom.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...