Vyhľadávanie:

Lahôdkou bolo košické finále

Lahôdkou bolo košické finále

V košickej Infiniti Aréne sa konal 7. ročník halového futbalového turnaja starších žiakov o Pohár predsedu Mestského futbalového zväzu, ktorý podporila spoločnosť U. S. Steel Košice. Šesť družstiev bojovalo o cennú trofej najprv v dvoch skupinách a podľa umiestnenia v nich sa potom hrali zápasy o konečné poradie.

Najlepšie si počínali mladí futbalisti z KAC Košice, ktorí jasne vyhrali B skupinu, v ktorej zdolali MFK Košice 4:1 a Moldavu nad Bodvou 4:0. Vo finále sa stretli s víťazom A skupiny, s tímom Lokomotívy Košice. Mladí železničiari vo svojej skupine vyhrali nad Kechnecom 4:0 a nad MFK Giraltovce 1:0. Vo finále vyšli zo súboja dvoch vyrovnaných a neporazených celkov víťazne hráči z KAC Košice, ktorí zvíťazili nad Lokomotívou 4:1 a zaslúžene sa stali víťazmi turnaja.

Vlaňajší víťaz turnaja MFK Košice sa musel uspokojiť iba s bronzom. V B skupine totiž mladí hráči MFK obsadili len druhú priečku a v zápase o bronz sa potom stretli s druhým celkom A skupiny s Giraltovcami, nad ktorými zvíťazili 6:3. V stretnutí o 5. miesto Moldava deklasovala Kechnec vysoko 6:1. Organizátori po turnaji vyhodnotili a odmenili nielen tri najlepšie celky, ale aj najlepšieho strelca a brankára.

Najlepším brankárom sa stal Jakub Kundra z Giraltoviec a najlepším strelcom bol s piatimi gólmi Richard Vindiš z KAC Košice. Priebeh turnaja zhodnotil po jeho skončení predseda Mestského futbalového zväzu, zamestnanec U. S. Steel Košice Marián Kéda slovami: "Turnaj potvrdil skutočnosť, že mládež je zanietená pre futbal. Videli sme výborné zápasy, nesmiernu bojovnosť talentovaných hráčov, ktorí sa predviedli v dobrom svetle a ukázali skvelú techniku moderného futbalu. Páčili sa niektoré nacvičené kombinačné akcie, pohotová streľba a, samozrejme, nesmierna túžba hráčov po víťazstve.

Finálový duel bol skutočným vyvrcholením turnaja. Už samotná účasť troch družstiev z Košíc bola vlastne prehliadkou nášho košického mládežníckeho futbalu. V každom z týchto klubov je veľa talentov, takže o budúcnosť futbalu v našom meste sa nemusíme báť."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...