Vyhľadávanie:

Language School Star II

Language School Star II

Vzdelávacie a poradenské centrum a.s. vyhlasuje druhý ročník súťaže

Po úspešnej vlaňajšej premiére súťaže o najlepšieho študenta cudzieho jazyka sa Vzdelávacie a poradenské centrum a.s., ktorého jazykové kurzy angličtiny navštevuje nemálo zamestnancov U. S. Steel Košice, rozhodlo zorganizovať jej druhý ročník a vyhlásilo Languague School Star II.

"Do súťaže sa môžu zapojiť všetci zamestnanci našich partnerských firiem, ktorí v našej spoločnosti navštevujú kurz anglického jazyka, ale aj študenti vybraných univerzít," informovala nás Darina Losenská zo Vzdelávacieho a poradenského centra a.s. v Košiciach. "Jej kritériá sme oproti vlaňajšku zmenili. Hlavnou úlohou súťažiacich bude tentoraz napísať esej v anglickom jazyku maximálne na tri strany formátu A4."

Zadané sú aj témy, je ich dovedna päť. Pozitívny vplyv internacionalizácie a globalizácie na Slovensko, Angličtina ako nástroj globálnej komunikácie, Prečo sa učím po anglicky?, Význam jazykovej prípravy na sebauplatnenie sa v zahraničnej firme, Postavenie slovenských zamestnancov v nadnárodných koncernoch.

"Tento ročník súťaže je viac zameraný na tvorivosť jej účastníkov," ozrejmila Darina Losenská. "Ide nám o priblíženie jazykových zručností reálnemu prezentovaniu vlastných názorov v cudzom jazyku a nie memorovaniu gramatických cvičení. Hlavným hodnotiacim kritériom bude nápad, inovačný prístup k téme a zaujímavý štýl." Dodala tiež, že práce treba odovzdať najneskôr do 31. mája 2006. Možno ich poslať poštou na adresu Vzdelávacie a poradenské centrum, a.s. budova Kerametalu, Jašíkova 2, 821 03 Bratislava alebo Vzdelávacie a poradenské centrum, a.s. Trieda SNP 61, 040 11 Košice, či elektronickou poštou: vapc@vapc.sk, názov súboru - LSS II..

O najúspešnejších esejach rozhodne odborná porota, výsledky budú známe najneskôr do 5. júna 2006. Víťazi budú pozvaní na slávnostný galavečer, kde im budú odovzdané ceny. Uskutoční sa 9. júna 2006 v hoteli Hradná brána v Bratislave - Devíne. A čo čaká na víťazov? Trikrát poznávací zájazd v hodnote 30 tisíc korún, vyhliadkový let športovým lietadlom, vyhliadkový let balónom a hodnotná zahraničná cudzojazyčná literatúra.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...