Vyhľadávanie:

Letná brigáda vo fabrike sa začala

Letná brigáda vo fabrike sa začala

Osemdesiat mladých ľudí absolvuje počas leta v U. S. Steel Košice prax, ktorá je primárne určená študentom a absolventom stredných škôl s technickým zameraním. Vykonávať budú pomocné práce a obsluhovať ľahké mobilné zariadenia potrebné pre podporu výroby.

"Záujemcov o brigádu v U. S. Steel Košice bolo viac než po minulé roky. Aby boli zaradení do výberového pohovoru, museli spĺňať niekoľko stanovených kritérií. Patrilo k nim stredoškolské odborné vzdelanie s maturitou so zameraním na hutníctvo, strojárstvo, elektrotechniku a železničnú dopravu ukončené v roku 2012 a neskôr a dovŕšený vek 18 rokov. Rozhodovali aj dosiahnuté študijné výsledky v odborných predmetoch, výhodou bolo poznanie výrobných procesov a prostredia U. S. Steel Košice, plusom zasa platné certifikáty z odborných kurzov, napríklad viazačský preukaz, zváračské skúšky, žeriavnicky preukaz a podobne. Dôležitým kritériom bola rovnako zdravotná spôsobilosť pre prácu vo výrobných prevádzkach," ozrejmil Richard Durkáč z útvaru Riaditeľa pre nábor a výber.

Brigády sa už začali, potrvajú od 1. júla do 15. septembra tohto roku. Brigádnici, ktorí absolvovali lekárske prehliadky a školenia v oblasti požiarnej ochra­ny a bezpečnosti práce, posilnili osadenstvá všetkých divíznych závodov spoločnosti a pracujú pod dohľadom skúsených mentorov.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...