Vyhľadávanie:

Popredný predstaviteľ EUROFER-u v hute

Popredný predstaviteľ EUROFER-u v hute

Axel Eggert diskutoval s top manažérmi o aktuálnej situácii v oceliarstve

V štvrtok 9. júla sme vo svojom strede privítali významného hosťa. Medzi košických hutníkov zavítal generálny riaditeľ EUROFER-u Axel Eggert, ktorý navštívil náš podnik po prvý raz. Deň predtým sa popredný predstaviteľ asociácie združujúcej výrobcov ocele zastavil v kreatívnej fabrike Steel Park, kde sa oboznámil s exponátmi tohto ojedinelého projektu.

Axela Eggerta privítali na pôde našej firmy prezident U. S. Steel Košice Scott D. Buckiso, viceprezident pre vonkajšie vzťahy, riadenie a rozvoj podnikania Miroslav Kiraľvarga a riaditeľ pre styk s vládou a Európskou úniou Michal Pintér. S hosťom hovorili o aktuálnych problémoch výrobcov ocele, ktoré súvisia s nariadeniami Európskej únie.

Po mítingu sa hosť z Bruselu vybral na prehliadku vybraných výrobných prevádzok. Prvou zastávkou bola oceliareň 1, kde si prezrel zariadenie na plynulé odlievanie ocele do brám. Jeho ďalšie kroky smerovali do velína teplárne v divíznom závode Energetika, v ktorom sledoval riadenie výroby a distribúciu energií a následne sa presunul do pozinkovne č. 3. Počas obhliadky našej najmodernejšej linky sa oboznámil s procesmi zinkovania ocele. Generálny riaditeľ EUROFER-u neskrýval po prehliadke podniku spokojnosť. "Vždy je úžasné sledovať ako oceliarstvo technologicky napreduje. Evidentné to bolo vo velíne teplárne alebo pri prechádzaní pozinkovňou č. 3. Počas prehliadky som si uvedomil, koľko technologických procesov je potrebných na to, aby sa vyrobila oceľ," uviedol na margo exkurzie.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...