Vyhľadávanie:

Letné športové hry 2021

Letné športové hry 2021

Letné športové hry zamestnancov U. S. Steel Košice a jej dcérskych spoločností majú za sebou svoj 31. ročník. Od 5. do 11. septembra hutníci získavali cenné sekundy či už pre svoj tím, alebo individuálne, zbierali body v rôznych športoch. V nedeľu 5. septembra otvoril letné športové hry, už tradične, golfový turnaj, ktorý sa konal na grínoch golfového areálu v Malej Ide.  Vo štvrtok 9. 9. sa rozbehli súťaže v bowlingu. V piatok sa k nim pridali turnaje v tenise, stolnom tenise a bedmintone. V sobotu odštartovali aj súťaže v šachu, nohejbale, cyklistike, v behu na 10 km a preteky na kolieskových korčuliach. Kurty a ihriská prilákali 235 košických hutníkov, ktorí opäť potvrdili, že sa napriek protipandemickým opatreniam vedia športom zabaviť a zdravé súťaženie majú v krvi.                                                    

Beh na 10 km

Na štart vo Vstupnom areáli USSK sa postavilo dvadsaťtri mužov a päť žien. Absolvovali beh na 10 km s cieľom na ceste neďaleko obchodných centier pri odbočke na sídlisko KVP.
Prvé tri miesta v jednotlivých kategóriách obsadili:
muži do 39 rokov: 1. Serhii Kachanovskyi (DZ Ocelireň) 46:30 min., 2. Martin Telepun (DZ ZUaOV) 48:54 min., 3. Róbert Boros (DZ ZUaOV) 51:45 min., muži od 40 do 49 rokov:  1. Branislav Klobošič (úsek VP pre financovanie) 38:03 min 2. Slavomír Albrecht (DZ Údržba) 39:12 min., 3. Štefan Nižník (DZ Údržba) 43:46 min., muži od 50 do 59 rokov: 1. Miroslav Papcun (úsek VP pre ľudské zdroje a transformáciu) 39:33 min., 2. Marián Rybár (vedenie spoločnosti) 42:26 min., 3. Vladimír Lučko (DZ Energetika) 43:00 min., muži nad 60 rokov: 1. Jozef Sciranko (DZ ZUaOV) 40:46 min., Bartolomej Ficzere (dôchodca) 52:04 min., 3. Jozef Hromjak (dôchodca) 54:52 min., ženy do 49 rokov:  1. Katarína Vojaček (úsek VP pre IT)  49:38 min.,  Miroslava Novotná (Nákup) 52:59 min., 3. Eva Marková (úsek VP pre IT) 54:14 min.,  ženy 50 a viac rokov: 1. Alžbeta Tiszová 52:27 min., 2. Iveta Janovičová (Nákup) 1:07:01 h.

Bedminton

V súťaži bedmintonistov si merali hutníci svoje sily v kategóriách dvojhry mužov a zmiešanej štvorhre. V  priestoroch zariadenia Cassovia badminton spot na Južnom nábreží v Košiciach sa zúčastnilo dovedna šesť športovcov. Víťazom v dvojhre mužov sa stal Jaroslav Slebodník (DZ Studená valcovňa) pred Marcelom Mravecom (DZ Expedícia) a Róbertom Francanom (DZ Teplá valcovňa).  Poradie štvorhra mix:  1. Magdaléna Polívková (DZ Údržba), Marcel Mravec  (DZ Expedícia),  2. Jaroslav Slebodník (DZ Studená valcovňa), Mária Krúpová  (úsek VP pre IT),  3. Iveta Kozelová (Nákup), Róbert Francan (DZ Teplá valcovňa).

Bowling

Najviac športovcov z košických železiarní sa zišlo, už tradične, v Bowling pube na Triede KVP.  V obľúbenej športovej disciplíne zápolilo 102 súťažiacich v piatich kategóriách.  Štartovalo 17 družstiev mužov, 6 družstiev žien, 9 mix družstiev, 75 jednotlivcov a 27 jednotlivkýň. V súťaži jednotlivcov v kategórii mužov zvíťazil Marek Kanás (DZ ZUaOV) 187 b., 2. Juraj Hudák (DZ ZUaOV) 180 b., 3. Róbert Francan (DZ Teplá valcovňa) 179 b., v súťaži žien sa najviac zabodovala Mária  Dobócziová (Rúrovňa) 135 b., 2. Zdena Suchá (Rúrovňa) 130 b. a Margita Vaššová (Rúrovňa) 130 b., 3. Jana Hudáková (DZ Mechanika) 129 b. Družstvá muži: 1. Oliver Tkáčik, František Tkáčik, Marián Farkaš (Bowlers – Vysoké pece) 467 b., 2. Michal Poľák, Adrián Hanigovský, Marek Kanás (DZ ZUaOV) 454 b., 3. Roman Fedák, Peter Hamrák, Karim Tafsi (IT Classics - IT) 440 b., družstvá ženy: 1. Margita Vaššová, Daniela Kopčíková, Alžbeta Pačaiová (Jahôdky - Rúrovňa) 341 b., 2. Drahoslava Nagyová, Alena Marčišinová, Slávka Korenková (DZ Expedícia) 309 b., 3. Jana Sýčová, Andrea Petrušová, Dana Molčanová (Nákup) 285 b., mix družstvá: 1. Mária Dobócziová, Róbert Bódi, Jozef Hamrák (DoBoHa - Rúrovňa) 467 b., 2. Mária Kočišová, Miroslav Kandráč, Branislav Deško (DZ Údržba) 450 b., 3. Adriana Hužvárová, Miroslav Feťko, Július Pavlis (FePaHu - DZ Doprava) 391 b.

Cyklistika

Trinásť hutníkov v troch kategóriách mužov zápolilo v cyklistických pretekoch jednotlivcov na trase Košice – Šaca - Košice, ktorá mala dĺžku dvadsať kilometrov. Najrýchlejším bol Vladimír Silvay (DZ Studená valcovňa) v kategórii  mužov 55 a viac rokov s výsledným časom 29:22 min. Ďalšie výsledky podľa jednotlivých kategórií – muži do 45 rokov: 1. Branislav Jánoš (Rúrovňa) 29:27 min., 2. Ján Bakši (DZ Vysoké pece) 30:27 min., 3. Gabriel Szabó (DZ Energetika) 31:19, muži 45 – 54 rokov: 1. Pavol Jokeľ (úsek VP pre ĽZ a transformáciu) 30:04 min., 2. Daniel Kapák (úsek VP pre IT) 30:35 min., 3. Peter Marko (DZ Koksovňa) 37:45 min., muži 55 a viac rokov: 
1.
Vladimír Silvay (DZ Studená valcovňa) 29:22 min., 2. Anton Ferčík (dôchodca) 30:31 min., 3. Róbert Bódy (Rúrovňa) 31:32 min.

Golf

Letné športové hry odštartoval golfový turnaj, ktorý sa konal na deväťjamkovom ihrisku v Malej Ide. Do hry sa zapojilo desať  mužov a dve ženy. V kategórii stableford bol najlepší Miroslav Kiraľvarga (37 b.), na druhom mieste sa umiestnil Thomas Kevin (36 b.) a tretiu priečku obsadil Milan Poča (34 b.). Medzi ženami v rovnakej kategórii zvíťazila Andrea Janočková  (44 b.) pred Viktóriou Lindvayovou (19 b.). Súť„čo najbližšie k jamke“ (nearest to pin) vyhral so 852 centimetrami Marek Manica. Najdlhším odpalom medzi mužmi sa môže pýšiť Milan Polča, v ženskej kategórii vyhrala Andrea Janočková. Zápolenie na rany vyhral Miroslav Maďar so skóre 84.

Kolieskové korčule

Desať kilometrov čakalo na korčuliarov na trase zo Vstupného areálu USSK po cestu za mostným nadjazdom Červený rak smer Myslava v Košiciach. Na štart sa postavilo dohromady deväť pretekárov. Súťažilo sa v troch kategóriách. V kategórii mužov do 50 rokov sa umiestnili: 1. Pavol Dubecký (DZ ­ZUaOV) 19:20 min., 2.  Erik Mlatiček (DZ Doprava) 19:26 min., 3. Juraj Hudák (DZ ZUaOV) 22:26 min., muži nad 50 rokov: 1. Jaroslav Ficeri (DZ Údržba) 23:20 min., 2. Henrik Hric (úsek VP pre IT) 23:37 min.,  3. Marián Forrai (DZ Oceliarň) 23:42 min., ženy: 1. Erika Linkeschová (úsek VP pre ĽZ a transformáciu) 28:12 min.

Nohejbal

V sobotu bola na programe súťaž v nohejbale, kde sa stretlo šesť tímov z Labortestu, Vysokých pecí, Mechaniky, Expedície, Koksovne a z RMS. Súperilo sa na ihrisku na Aničke. Hral sa systém každý s každým, prvenstvo získalo mužstvo Labortestu, ktoré tvorili: Miroslav Greško, Marián Škodi, Vladimír Strojný, Roman Gburík a Martin Hirjak. Druhú priečku obsadil tím z DZ Mechanika v zložení Vladimír Nič, František Šimko, Jozef Chovan a Juraj Kaščák. Tretie miesto si vybojovali hráči KoksovneIvan Jablonický, Dušan Vitko, Daniel Jablonický, Jozef Greško.

Stolný tenis

V herni TJ Lokomotívy na Čermeľskej ceste súťažilo šesťnásť stolných tenistov dva dni, a to v piatok a v sobotu. Najprv za zelenými stolmi bojovali o čo najlepšie umiestnenie družstvá mužov – Oceliareň, Údržba, Studená valcovňa a Tepplá valcovňa. Víťazmi v kategórii družstiev mužov sa stali stolnotenisti z DZ Údržba v zložení Július Bacsó, Anton Zelinka a František Ruska, druhí skončili Jozef Fotta, Štefan Novák a Marek FottaDZ Teplá valcovňa, tretie miesto patrilo DZ Studená valcovňaJaromír Fotta, Ján Fotta a František Beer.

V súťaži jednotlivcov boli zaznamenané tieto výsledky. Kategória muži do 45 rokov: 1. Tibor Švečka (DZ Vysoké pece), 2. Róbert Galanda (DZ Mechanika), 3. Marek Fotta (DZ Teplá valcovňa), muži nad 45 rokov:  1. ­Július Bacsó (DZ Údržba), 2. Cyril Sabol (DZ Oceliareň), 3. Anton Zelinka (DZ Údržba),. muži nad 60 rokov: 1. Štefan Novák (dôchodca), 2. Ján Fotta (dôchodca), 3. Jozef Fotta (dôchodca).

Šach

V kráľovskej hre dokazovalo v priestoroch Študentského domova na Jedlíkovej ulici v Košiciach svoju stratégiu najlepšieho posunu figúrkami, svoju rozvíjajúcu sa logiku a vycvičenú pamäť dovedna osem hráčov. Pod dohľadom hlavného rozhodcu Romana Juhara zvíťazil Kosmas Bekiaris (úsek VP pre IT), druhé miesto si vybojoval Miroslav Savina (dôchodca) a tretie patrí Ladislavovi Ucekajovi (DZ ZUaOV). 

Tenis

Do zápolení na antuke na tenisových dvorcoch UPJŠ Košice sa zapojilo trinásť tenistov. Kurty opäť patrili iba mužskému pokoleniu, súťažilo sa v troch vekových kategóriách jednotlivcov, ženy sa do tejto športovej disciplíny neprihlásili. V kategórii do 45 rokov zvíťazil Róbert Weisz (RMS) pred Michalom Holečekom (DZ Údržba) a Oliverom Tarášekom (DZ Expedícia). V kategórii do 55 rokov bol najlepším Miroslav Šterdas (DZ ZUaOV), na druhom mieste skončil Daniel Kapák  (úsek VP pre IT) a na treťom Ján Juhás (DZ Oceliareň). V kategórii nad 55 rokov sa na najvyšší stupienok postavil Michal Šoltýs (úsek VP pre výrobu), druhú priečku obsadil Mikolaj Ľuboš (úsek VP pre predaj) a tretiu Štefan Kozej (úsek VP pre financovanie).

 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...