Vyhľadávanie:

Liptáci prerušili našu víťaznú sériu

Liptáci prerušili našu víťaznú sériu

Hokejisti HC Košice sa po 31. kole základnej časti po prvý raz dostali na štvrtú priečku v tabuľke extraligy

Zisk pätnástich bodov posunul hokejistov HC Košice po 31. kole v extraligovej tabuľke na štvrtú priečku. Stalo sa tak po víťazstve v rade za sebou nad Trenčínom, Nitrou, Popradom, Žilinou a bratislavským Slovanom. V tejto víťaznej sérii chceli naši aj v ďalšom kole pokračovať, ale škrt cez rozpočet im urobil predposledný tím tabuľky z Liptovského Mikuláša. I keď majú zverenci trénerov Selveka, Marcinka a Staša v tejto sezóne s týmto súperom zo vzájomných stretnutí priaznivú bilanciu (dve víťazstvá 3:1 a 4:1 a jednu remízu 1:1), v nedeľu na ľade súpera prehrali 1:2. Liptáci tak zastavili ich postup a prerušili päťzápasovú víťaznú sériu. Ale i tak sa náš predsezónny favorit na medailové umiestnenie herne dvíha.

Potešil najmä fakt, že sa Košičania chytili aj strelecky, hoci práve na Liptove v tomto smere vybuchli. Vo víťazných piatich stretnutiach po sebe zaznamenali 27 gólov a v dvoch zápasoch doma proti Žiline a Slovanu videli košickí fanúšikovia spolu raz 13 a raz 10 gólov, čo predtým nebolo zvykom. Dovtedy len v jednom stretnutí, a to ešte v druhej šestine základnej časti, deklasovali Zvolen 7:0, potom sa deväť kôl nedokázali výraznejšie strelecky presadiť. Až od 27. kola, kedy hrali doma proti Trenčínu, to začalo sypať a do súperovej siete im padlo takmer všetko, čo išlo na bránku. V niektorých predchádzajúcich stretnutiach, aj keď dokázali vyšachovať súpera, neskórovali ani do prázdnej bránky. Čo je dôležité, góly konečne dávali aj z presiloviek, až v nedeľňajšom zápase v Liptovskom Mikuláši na to akosi zabudli.

Strelecky z hráčov nášho tímu si svoju bilanciu zlepšil útočník Lažo, ktorý už má na svojom konte 13 strelených gólov, za ním nasledujú s 9 gólmi Bartoš a so 7 gólmi Podhradský. Je potešujúce, že k šesťgólovým hráčom Lipianskemu, Hvilovi, Sabolovi i Kledrowetzovi sa dotiahol Kmiť, ktorý skóroval v každom z posledných piatich stretnutí.

Strelecky sa konečne prebudili dvaja z predsezónnych posíl v našom tíme útočník Vostřák i obranca Horáček. Vostřák pretrhol streleckú nemohúcnosť v zápasoch so Žilinou a Slovanom, Horáček sa do čierneho trafil v stretnutiach proti Nitre a Žiline. Včera odohrali naši hokejisti zápas 33. kola doma proti Martinu, v piatok 9. decembra sa predstavia na ľade v Skalici a pred reprezentačnou prestávkou sa so svojimi najvernejšími fanúšikmi rozlúčia v nedeľu 11. decembra v domácom súboji so Zvolenom.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...