Vyhľadávanie:

M. Kiraľvarga viceprezidentom RÚZ

M. Kiraľvarga viceprezidentom RÚZ

V piatok, 27. apríla, sa v Bratislave uskutočnil snem Republikovej únie zamestnávateľov (RÚZ), ktorý v doplňujúcich voľbách zvolil členov Prezídia a Dozornej rady (DR) RÚZ. Členmi prezídia sú Gabriel Csollar, predseda predstavenstva COOP Jednota, s.d., Jaroslav Holeček, člen predstavenstva Volkswagen Slovakia, a.s., Oto Hornáček, predseda predstavenstva Hrnex, a.s., a viceprezident Zväzu stavebných podnikateľov Slovenska, Miroslav Kiraľvarga, viceprezident USSK a prezident ZHŤPG SR, Jozef Minďáš, generálny riaditeľ Lesy SR, š.p., Regina Ovesny-Straka, predsedníčka predstavenstva Slovenská sporiteľňa, a.s., a prezidentka Slovenskej asociácie bánk, Anna Strečková, generálna riaditeľka MODEX, a.s., a prezidentka Asociácie textilného a odevného priemyslu SR, Ján Vyšňan, prezident Zväzu elektrotechnického priemyslu SR a Paolo Ruzzini, predseda predstavenstva Slovenských elektrární, a.s. Za prezidenta RÚZ zvolili Mariána Juska, predsedu predstavenstva Slovnaft, a.s. Novými viceprezidentmi únie sa vo voľbách stali J. Holeček, M. Kiraľvarga a Pavol Konštiak, prezident Zväzu obchodu a cestovného ruchu SR.

DR RÚZ bude pracovať v zložení Jozef Kožár (Združenie podnikateľov Slovenska), Viliam Pohly (Slovenský zväz spracovateľov mäsa) a Jozef Buday, generálny riaditeľ Elektrotechnického výskumného a projektového ústavu. Predsedom rady sa stal J. Kožár, podpredsedom je Ivan Čarnogurský, prezident Zväzu priemyselných podnikateľov Slovenska.

Snem únie ďalej prerokoval hlavnú správu o činnosti RÚZ, ktorú predložil viceprezident RÚZ Slavomír Hatina, ekonomické otázky a správu DR, plán činnosti na rok 2007 a informáciu viceprezidenta RÚZ Jozefa Špirka o vyjednávaniach k Zákonníku práce.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...