Vyhľadávanie:

Máj bude patriť futbalu

Máj bude patriť futbalu

Už tradične v mesiaci lásky - máji organizujeme majstrovstvá U. S. Steel Košice vo futbale. Tak to bude aj na budúci mesiac, kedy od 2. až do 30. mája sa na štadióne Technickej univerzity Košice na Watsonovej ulici odohrajú zápasy futbalového šampionátu o majstra USSK pre rok 2007. Podobne ako vlani, aj v tomto roku sa tieto majstrovstvá uskutočnia v rámci XVII. ročníka letnej olympiády. Vlaňajší titul zrejme budú obhajovať futbalisti z Energetiky, za predpokladu, že sa do tohto olympijského futbalového turnaja prihlásia. Vlani vo finále v riadnom hracom čase remizovali s Dopravou 1:1, ale na pokutové kopy vyhrali 4:2. Prihlášky treba zaslať do 24. apríla 2007 na adresu jcaban@sk.uss.com, prípadne nahlásiť telefonicky šéfovi organizačného výboru Jánovi Cabanovi na klapku 3-1643 alebo faxom 3-0620. V ten deň sa o 13. hodine uskutoční v zasadačke na 6. poschodí v bloku č. 4 v Šaci stretnutie vedúcich mužstiev a zároveň aj žrebovanie do skupín.

Na súpiskách jednotlivých mužstiev môže byť maximálne 20 hráčov, z ktorých v jednom zápase môže nastúpiť 16 hráčov, vrátane brankárov. Súpisku nemožno počas šampionátu meniť, ani dopĺňať o nových hráčov. Do súťaže sa môžu prihlásiť mužstvá z divíznych závodov, dcérskych spoločností a vedenia spoločnosti USSK, za ktoré môžu nastúpiť hráči bez vekového a výkonnostného obmedzenia. Môžu hrať aj aktívni futbalisti, ale musia byť kmeňovými zamestnancami USSK.

Hrací systém sa určí podľa počtu prihlásených, hrať sa bude 2 x 30 minút zápasmi v skupinách, z ktorých do štvrťfinále postúpi osem najlepších tímov. V skupinách získajú mužstvá za víťazstvo tri body, za remízu bod. Keď sa vo štvrťfinálových, semifinálových a v záverečných stretnutiach o konečné umiestnenie zápas skončí v riadnom hracom čase nerozhodne, o víťazovi sa rozhodne v rozstrele v sérii piatich kopov. Keď ani potom nebude známy víťaz, v kopaní jedenástok budú pokračovať hráči, ktorí futbalové stretnutie dohrali, striedavo po jednom z každého tímu, až do konečného rozhodnutia.

Aké budú sankcie za hrubé fauly? Po dvoch napomínaniach žltou kartou v zápasoch nebude môcť hráč nastúpiť na najbližšie stretnutie. Pri vylúčení hráča v zápase (červená karta), bude mať stop tiež v jednom stretnutí. Hráč, ktorý bude napomínaný červenou kartou a vylúčený za hrubý faul alebo iné nešportové správanie sa (úmyselný faul, zranenie alebo udretie protihráča) si nezahrá do konca súťaže. V prípade inzultácie rozhodcov bude mužstvo vinníka diskvalifikované a vylúčené zo súťaže.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...