Vyhľadávanie:

Majstri na ľade už zajtra

Majstri na ľade už zajtra

Hokejisti nášho úradujúceho majstra HC Košice boli po prvej časti šesťtýždňovej letnej prípravy od 30. júna na dovolenkách. Po nich sa už zajtra, 23. júla, začne druhá fáza letnej prípravy na novú extraligovú hokejovú sezónu už na ľade. Zatiaľ budú trénovať v Crow aréne a od 3. augusta sa presťahujú do Steel arény.

V poradí 23. ročník hokejovej Tipsport extraligy sa začne v piatok 11. septembra zápasmi úvodného kola, v ktorom sa stretnú HK Poprad - HKM Zvolen, Dukla Trenčín - MHC Mountfield Martin, HK 36 Skalica - ŠHK 37 Piešťany, HC 05 iClinic Banská Bystrica - HK Nitra a MsHK DOXXbet Žilina - HC Košice. Herný systém z uplynulých rokov zostáva nezmenený. V základnej časti sa bude hrať opäť 54 kôl, každý s každým trikrát doma a vonku. Dvadsať vložených zápasov odohrá už tradične aj reprezentačný výber Slovenska do 20 rokov.

Košičania začínajú nový ročník na ľade súpera, domácu premiéru v Steel aréne absolvujú v nedeľu 13. septembra, keď sa v zápase 2. kola stretnú so svojím finálovým súperom z uplynulého ročníka Banskou Bystricou. Skôr než sa naplno rozkrúti hokejový kolotoč o majstrovské body v Tipsport extralige, odohrajú zverenci trénera Petra Oremusa šesť priateľských prípravných stretnutí a po nich už absolvujú štyri zápasy v ôsmej skupine hokejovej Ligy majstrov.

Prvý prípravný zápas odohrajú na budúci týždeň v piatok 31. júla v Poprade. Potom sa dva razy predstavia na domácom ľade, a to v utorok 4. augusta v súboji so Zvolenom a v piatok 7. augusta s Popradom. V dňoch 12. - 14. augusta sa zúčastnia medzinárodného turnaja v Třinci, kde si postupne zmerajú sily s Vítkovicami, Třincom a Torpedom Nižnyj Novgorod.

Ligu majstrov začne náš majstrovský tím HC Košice doma. V Steel aréne sa vo štvrtok 20. augusta o 18.30 hod. stretne s nemeckým celkom Red Bull Mníchov, odvetný zápas v Mníchove odohrajú Košičania v piatok 28. augusta. Už o dva dni na to, v nedeľu 30. augusta, budú hrať v rakúskom Klagenfurte s miestnym EC KAC a odveta s týmto súperom sa uskutoční v Košiciach vo štvrtok 3. septembra o 18. hodine.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...