Vyhľadávanie:

Majstrovské výkony z revolvera

Majstrovské výkony z revolvera



Na strelnici v Malackách sa ešte v uplynulom mesiaci (17.-18. októbra) uskutočnili majstrovstvá Slovenska v streleckom trojboji. V disciplíne pištoľ sa na šampionát nominovalo počas letných kvalifikačných pretekov 43 súťažiacich a v streľbe z revolvera 21 strelcov z celého Slovenska. Náš klub vojakov v zálohe reprezentoval v streľbe z pištole D. Krankus, v disciplíne revolver P. Brugoš a v obidvoch súťažiach štartoval K. Hruška.

Hneď pri prvej disciplíne v streľbe z pištole zažili naši i ďalší strelci z klubov východného Slovenska z Michaloviec, Prešova i z Poruby pod Vihorlatom nemilé prekvapenie. Strelci zo "západu" prečkali preteky na palebnej čiare bez jediného výstrelu a šampionát tak bojkotovali. Východniari sa o to viac sústredili na svoje výkony. V pištoli zvíťazil D. Duchoslav z Prešova výkonom 337 bodov, z našich mal K. Hruška na svojom konte 296 b. a D. Krankus 279 bodov. V streľbe z revolvera sa na prvých troch priečkach umiestnili Michalovčania, ktorí dosiahli v tejto súťaži majstrovské výkony. Zvíťazil V. Hamadej výkonom 346 b. pred J. Pavlovčíkom a T. Babošom, obaja dosiahli po 344 bodov. Kuriozitou bolo, že v streľbe na posledný terč nastrieľali všetci traja maximálny počet 150 bodov, čo v histórii šampionátu nemá obdobu. Z našich zaregistrovali K. Hruška 310 b. a P. Brugoš 282 bodov.


Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...