Vyhľadávanie:

Majú nápady pre svoj región

Majú nápady pre svoj región

V posledný aprílový deň sa v Košiciach uskutočnilo regionálne kolo 6. ročníka súťaže mladých ľudí zameranej na rozvoj cestovného ruchu Môj nápad pre región. Do finále, ktoré bude na budúci mesiac v Banskej Bystrici, z neho postúpili štyria študenti so zaujímavými projektmi, ktorých cieľom bolo predstaviť a zviditeľniť ich región: Monika Čarnotová zo Združenej strednej školy v Bardejove (1. miesto, práca Rytier Roland - Ako som cestoval), Michaela Maliňáková z Gymnázia v Krompachoch (2. miesto - Slovenská izba), Martina Ilčíková zo Združenej strednej školy služieb v Lučenci (3. miesto - Ľudové výšivky Novohradu) a Katarína Gurská zo Združenej strednej školy v Bardejove (3. miesto, Historický Bardejov na dlani).

Môj nápad pre región je regionálne kolo jednotlivcov, postavené na individuálnej prezentácii projektu, ktorý žiak navrhol a zrealizoval sám, prípadne so svojim tímom v škole. Projekt pripravila nezisková vzdelávacia organizácia Junior Achievement Slovensko (JASR) - Mládež pre budúcnosť v spolupráci s partnermi projektu U. S. Steel Košice a Microsoft Slovakia.

Cieľom súťaže bolo podporiť a rozvinúť u mladých ľudí schopnosti a zručnosti potrebné pre mapovanie a prezentovanie konkrétneho regiónu so zámerom prilákať do neho turistov a predstaviť vlastné realizované nápady pre rozvoj miestneho cestovného ruchu. Súťaž svojim obsahom a formou podporila tiež rozvoj komunikačných zručností študentov, čo je mimoriadnym prínosom pre ich ďalšie štúdium a hlavne uplatnenie sa na trhu práce. "Program Podnikanie v cestovnom ruchu nie je len programom pre žiakov, ale je programom na podporu rozvoja a zviditeľnenia Slovenska, a to je jeho najväčšia devíza," hovorí generálna riaditeľka JASR Marcela Havrilová.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...