Vyhľadávanie:

Máme nielen hokejistov, ale aj hokejbalistov

Máme nielen hokejistov, ale aj hokejbalistov

Košickí fanúšikovia strieborného tímu HC Košice možno ani nevedia, že dvaja noví hráči Marek Slovák a Patrik Svitana disponujú nielen hokejovými, ale aj hokejbalovými kvalitami. Marek Slovák získal v tomto roku s mužstvom Nitry titul majstra Slovenska a Patrik Svitana je ako reprezentant Slovenska dokonca dvojnásobným bronzovým medailistom. Cenné kovy získal na vlaňajších hokejbalových majstrovstvách sveta v Bratislave a v roku 2009 v Plzni.

"Hokejbal hrávam po hlavnej hokejovej sezóne za Martin. V tomto roku sme v rámci slovenského šampionátu skončili v semifinále. Zdolal nás bratislavský Ružinov, ktorý vo finále stroskotal na Nitre. Tento šport je pre nás oboch výborný na naberanie kondície a zdokonaľovanie techniky," prezradil o svojej druhej športovej láske P. Svitana a dodal: "O rok sa koná svetový šampionát v hokejbale v Kanade. Ak by ma môj nový hokejový klub pustil, tak by som to bral ako veľkú výzvu. Ideálnym scenárom by bolo uspieť v tejto sezóne na klubovej úrovni v rámci hokejovej extraligy, čo je mojou prioritou a potom si sezónu vyšperkovať nejakým cenným kovom z majstrovstiev sveta v hokejbale."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...