Vyhľadávanie:

Marko Vida majiteľom hybridnej „oktávky“

Marko Vida majiteľom hybridnej „oktávky“

Spoznali sme výhercov 9. kola Veľkej súťaže

Do 9. kola Veľkej súťaže sa zapojilo 4 570 zamestnancov, teda takmer polovica zo všetkých zamestnancov U. S. Steel Košice a dcérskych spoločností. Majiteľom v poradí tretieho auta vo Veľkej súťaži sa stal Marko Vida, ktorého vyžreboval prezident U. S. Steel Košice Jim Bruno minulý piatok. Výherca pracuje na úseku obchodovania s povolenka CO2. Skvelú správu mu oznámil riaditeľ pre Vonkajšie vzťahy Ján Bača a nadriadený M. Vidu Peter Mosný. Obaja Marka Vidu počas konferenčného rozhovoru najprv poriadne „natiahli“. Oznámili mu totiž, že má súrnu poradu a hodnú chvíľu ho v tomto presvedčení aj nechali. Marka Vidu sme požiadali o krátky rozhovor, už potom, keď sa ako – tak spamätal.

Ako sa cítite?

Cítim sa ako víťaz, nečakal som to. Nikdy som nič nevyhral. Hnusne ma natiahol môj šéf. Naozaj som si myslel, že je nejaký „prúser“. Robím v takej oblasti, kde sa situácia s povolenkami CO2 každú chvíľu mení, menia sa zákony... Bilancujem emisie skleníkových plynov a som hlavný styčný dôstojník pri externých auditoch, ktoré firma musí každoročne podstúpiť. Ale nebol som si vedomý toho, že by som niečo zanedbal.

Hybridné auto teda prichádza do správnych rúk?

Áno. Teším sa. Budem produkovať nulovú uhlíkovú stopu.

Aké máte auto?

Mám 14-ročné auto. Takže mi výmena príde vhod. Neviem zatiaľ, čo so starým autom ďalej. Ale na nové si budem musieť zvyknúť.

Stihli ste sa s touto novinkou podeliť s rodinou?

Áno. Už som volal manželke, tiež bola prekvapená. Pracuje u nás, na energetike. Aj ona sa zapája do súťaže a vždy hovorila, že jej by stačili aj nejaké tie poukážky, keby sa pošťastilo. Zo začiatku ani nechcela veriť, že som vyhral auto.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...