Vyhľadávanie:

Masky chránia pred nebezpečnými látkami

Masky chránia pred nebezpečnými látkami

Balíčky ŠPIO má každý zamestnanec

Zamestnancov spoločnosti U. S. Steel Košice v prípade mimoriadnej udalosti, akou je zamorenie priestoru nebezpečnými látkami, chránia aj balíčky ŠPIO (špeciálne prostriedky individuálnej ochrany). V uplynulých dňoch si posledné prevzalo štyri tisíc ľudí.

"Balíčky vydal útvar Krízový manažment v rámci druhej etapy vybavenia prostriedkami ŠPIO, ktorá sa začala koncom minulého roka," informoval vedúci oddelenia havarijná pripravenosť Timotej Mihok. "Prevzali si ich zamestnanci dcérskych spoločností, zamestnanci všetkých externých spoločností, ktoré majú vlastný rajón v areáli USSK a zamestnanci vykonávajúci pracovnú činnosť v budovách vo vstupnom areáli USSK. Obsahom balíčka je úniková celotvárová maska s kombinovaným filtrom zabezpečujúcim ochranu voči viacerým nebezpečným látkam, vrátane oxidu uhoľnatého a amoniaku. Poverený zodpovedný pracovník, ktorý balíčky prevzal, získal tiež všetky potrebné informácie s ktorými preukázateľne oboznámil kolegov svojej organizačnej jednotky."

V prvej etape vybavenia prostriedkami ŠPIO vymenil Krízový manažment v roku 2008 viac ako 8 200 kombinovaných filtrov, ktoré boli k dispozícii zamestnancom divíznych závodov a externých spoločností od roku 2001. Pôvodným filtrom, rozmiestneným v modrých plechových skriniach, uplynula doba účinnosti a poskytovali ochranu iba proti oxidu uhoľnatému.

Povinnosť zabezpečiť špeciálne prostriedky individuálnej ochrany vyplynula zo zákona č. 444/2006 Z. z. o civilnej ochrane obyvateľstva. Účelom je umožniť zamestnancom U. S. Steel Košice a ostatným osobám prevzatým do starostlivosti v prípade mimoriadnej udalosti bezpečne opustiť zamorený priestor.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...