Vyhľadávanie:

Mataninov deviaty a Vankov šiesty triumf

Mataninov deviaty a Vankov šiesty triumf

Štyri tituly vytrvalcom bežeckého klubu TJ Obal - Servis Košice na šampionáte v krose

Uplynulá sobota patrila vytrvalcom z Obal-Servisu Košice, ktorí štartovali v Brezne na majstrovstvách Slovenska v krose. Získali štyri tituly, keď majstrami Slovenska sa stali Marcel Matanin, Miroslav Vanko, Katarína Bérešová a zverenci trénera Pavla Madára jasne dominovali aj v súťaži družstiev. V hlavných kategóriách mužov vyhrali Matanin a Vanko.

Matanin sa stal slovenským šampiónom v pretekoch vytrvalcov na deväťkilometrovej trati časom 27:47,8 min., na ktorej vyhral už po deviaty raz za sebou. Na kopcovitej trati v breznianskej lokalite Viselnice to nemal v silnej konkurencii vôbec ľahké. Neustále mu bol v pätách Imrich Magyar z Nových Zámkov, ktorý za ním v cieli zaostal iba o desať sekúnd. V tej istej kategórii obsadili ďalší členovia Obal-Servisu Imrich Pástor 5. priečku a Jozef Urban skončil na 7. mieste. Vanko získal slovenský primát na 4,5-km trati v kategórii míliarov už po šiesty raz v rade časom 12:45,7 min. Náš vytrvalec vyhral suverénne s náskokom takmer pol minúty pred Jaroslavom Szabom z ATU Košice, bronz získal ďalší člen Obal-Servisu Igor Vaktor. Medzi ženami si prvenstvo časom 15:04,2 min. na 4,5-kilometrovej trati vybojovala jeho klubová kolegyňa, nádejná Katarína Bérešová, ktorá v záverečnom kole odrazila útok vlaňajšej šampiónky Ľudmily Melicherovej a odsunula ju na 2. miesto. Na štvrtej priečke sa v tejto kategórii umiestnila ďalšia členka nášho úspešného klubu Barbora Zákršmídová.

O tohtoročné tituly v krose bojovalo vyše 120 vytrvalcov v deviatich vekových kategóriách. Ako to na krosovej trati v Brezne vyzeralo, o tom viac hovorí tréner P. Madár: "Po úspechoch našich vytrvalcov v minulých rokoch boli najväčším magnetom na tomto podujatí moji zverenci. Ani tentoraz výkonmi nesklamali a potvrdili svoju dominanciu v krose na Slovensku. Boli lepší ako vlani, keďže získali až štyri tituly. Na kopcovitej trati za mestom sa v Brezne zišla dobrá konkurencia, hoci sa tohtoročná sezóna vytrvalcov ešte len začína. Naši šampióni sa na jarnú krosovú ouvertúru dobre pripravili, príjemne ma prekvapili aj ostatní mladí pretekári z nastupujúcej mladej generácie nášho klubu."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...