Vyhľadávanie:

Medzi favoritmi aj Slováci

Medzi favoritmi aj Slováci

V košickej Steel Aréne sa na MS predstaví svetová kolkárska špička

V pondelok, 14. mája, v Steel Aréne slávnostne otvorili majstrovstvá sveta v kolkoch, ktoré sa v Košiciach konajú od 14. do 30. mája 2007. Na podujatí, ktorého hlavným partnerom je U. S. Steel Košice, sa predstavia kolkári a kolkárky z 15 krajín v kategóriách dorastencov a dorasteniek do 18 rokov, z 18 štátov budú štartovať kolkári v kategórii dospelých v súťaži družstiev mužov a žien. A keďže v Steel Aréne budú zároveň aj 1. majstrovstvá sveta v kolkoch nevidiacich a slabozrakých športovcov, na kolkárske dráhy sa postaví aj 115 hendikepovaných športovcov.

Kolkári Slovenska patria k svetovej špičke a určite budú chcieť získať niektorý z cenných kovov. Tréner slovenského tímu Zdenko Pavlis na tlačovej konferencii pred otvorením šampionátu oznámil túto zostavu Slovenska: Čech, Bugár, Foltýn, Jasenský, Tomka, Truska, Pešta, Kyselica a pripravený bude aj košický kolkár Deško. Družstvo žien Slovenska tvoria Kuchárová, Valigurová, Maričová, Kravcová, Čížeková, Demikátová, Pilková a Vancová.

Slováci získali od roku 1993 na majstrovstvách sveta a Európy dospelých, juniorov a dorastencov sedem zlatých, 12 strieborných a 13 bronzových medailí. Vlani na svetovom šampionáte v Skopje získal náš reprezentant v súťaži jednotlivcov Ivan Čech titul majstra sveta a Gabriela Kuchárová bola tretia medzi ženami. Medzi favoritov na košickom svetovom šampionáte treba rátať aj kolkárov z Nemecka, Chorvátska, Srbska, Slovinska i Maďarska, majstrovský titul budú na osemdráhe v Steel Aréne obhajovať Nemci. Včera sa začala súťaž družstiev dorasteniek, dnes nastúpia na dráhy družstvá dorastencov. Tí budú súťažiť aj v dvojiciach, v tandeme, v šprinte a v súťaži jednotlivcov až do nedele 20. mája, kedy o 13. hodine ukončia svoje súťaže na MS. Potom od 16. hodiny začnú súťažiť družstvá mužov a žien a ich súťaže potrvajú až do soboty 26. mája, kedy o 15.30 hod. slávnostne vyhlásia výsledky. Pre zrakovo postihnutých kolkárov sú na MS vyhradené záverečné tri dni od 27. do 30. mája.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...