Vyhľadávanie:

Mesto podalo miliónové projekty

Mesto podalo miliónové projekty

Na výzvy Európskeho sociálneho fondu zareagovali aj Košice. Podľa informácií tlačovej tajomníčky MMK Jany Geročovej, mesto už spracovalo niekoľko projektov v rámci skupiny s vyšším rozpočtom. K riešeniu zvýšenia zamestnanosti Rómov i osôb so zdravotným postihnutím slúži a k získaniu prostriedkov v hodnote vyše 5,7 milióna korún smeruje projekt Pomoc pri rozlete k lepšiemu životu. Konečným prijímateľom finančnej pomoci a realizátorom projektu v prípade jeho schválenia bude príspevková organizácia mesta - Psychosociálne centrum.

Ďalší projekt Terénna sociálna práca s rozpočtom takmer 15 miliónov korún bude slúžiť komunitnej a sociálnej práci zameranej na osoby ohrozené chudobou a následne marginalizáciou (životom na okraji spoločenstva).

Mesto požiadalo aj o priznanie dotácií 30 miliónov korún zo štátnych zdrojov, a to prostredníctvom ministerstva financií na rekonštrukciu ZŠ Park mládeže, objektu na Krčméryho 1, obradných siení cintorínov a na dobudovanie kamerového systému. Na ministerstve práce, sociálnych vecí a rodiny zasa uplatnilo žiadosti o dotácie na materiálno technické vybavenie komunitného centra na Luniku IX a na úpravu nádvoria pre relaxačné posedenie v domove dôchodcov.

V úsilí o získanie prostriedkov z fondov EÚ bude mesto pokračovať aj v budúcom období, pričom predpokladá, že viacero možností na podanie projektov otvorí definitívne schválenie operačných programov SR Európskou komisiou.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...