Vyhľadávanie:

Minister Ľ. Jahnátek v centrále korporácie

Minister Ľ. Jahnátek v centrále korporácie

Chairman and Chief Executive Officer United States Steel Corporation John P. Surma, Executive Vice President and Chief Operating Officer John H. Goodish a manažér prevádzky Edgar Thomson závodu Mon Valley Works Anton Lukáč sa v uplynulých dňoch stretli v Pittsburghu s ministrom hospodárstva SR Ľubomírom Jahnátkom, ktorý bol v USA na pracovnej ceste. Šéf rezortu bol vôbec prvým slovenským ministrom, ktorý navštívil centrálu korporácie.

J. P. Surma na stretnutí s ministrom okrem iného poďakoval za podporu investície korporácie v Košiciach, ocenil strategickú pozíciu tohto závodu v rámci strednej Európy a zvlášť vyzdvihol ľudský potenciál a zdôraznil, že vzdelaná a flexibilná pracovná sila prispela k tomu, že U. S. Steel Košice (USSK) má najlepší výrobný program v rámci korporácie. Ako ďalej informovalo ministerstvo hospodárstva SR, Ľ. Jahnátek ocenil, že USSK patrí k najvýznamnejším zamestnávateľom na Slovensku a podieľa sa na rozvoji automobilového priemyslu dodávkami kvalitného plechu. Vyzdvihol, že prostredníctvom Economic Development Center v Košiciach láka ďalších amerických investorov do regiónu Košíc. Predstavitelia korporácie a minister diskutovali aj o aktuálnej téme emisných kvót CO2. Ľ. Jahnátek navštívil aj závod v Mon Valley a výskumné a technologické centrum v Pittsburghu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...