Vyhľadávanie:

Mladí Slováci nesklamali

Mladí Slováci nesklamali

Víťazom 16. ročníka medzinárodného halového futbalového turnaja pre nepočujúcich žiakov do 16 rokov v Prešove, jediného na svete pre túto kategóriu hendikepovaných futbalistov na reprezentačnej úrovni, ktorý finančne podporila aj spoločnosť U. S. Steel Košice, sa stalo družstvo z Uzbekistanu. Vo finále vyhralo nad výberom Ukrajiny 3:1. Uzbeci počas celého turnaja ťažili najmä zo streleckých schopností disponovaného Rustama Berdieva, s 23 gólmi najlepšieho strelca turnaja, ktorý v jednom dueli, proti Poliakom, dokázal nasúkať do súperovej bránky 11 gólov. Bronzové medaily si vybojovali Rusi až po penaltovom rozuzlení (5:4), keď v normálnom hracom čase remizovali s Rumunskom 2:2. Na turnaji štartoval tucet mužstiev.

Mladí Slováci po minuloročnom striebre, keď vo finále prehrali s Čechmi 2:5, skončili tentoraz na 6. mieste. Viac sa im darilo v úvode turnaja, keď najprv vyhrali nad Rusmi 3:2 a neskôr zdolali Poliakov 8:1, no potom prišli prehry s Azerbajdžanom 2:3 a s Uzbekistanom 0:4 a v závere ich bojov v skupine remizovali s Lotyšmi 1:1. V zápase o 5. miesto podľahli Bulharom 1:3.

Turnaj v Prešove mal vysokú športovú úroveň, čo potvrdil aj zanietený organizátor, duša a prezident turnaja Vladimír Kohút, predseda OZ Športový klub pre nepočujúce deti. "Doterajšie turnaje boli vynikajúce, ale to, čo ukázali chlapci v tomto roku, nemá páru. Hrali krásny futbal, aký sme v Prešove ešte nevideli," povedal.

Konečné poradie: 1. Uzbekistan, 2. Ukrajina, 3. Rusko, 4. Rumunsko, 5. Bulharsko, 6. Slovensko, 7. Česko, 8. Lotyšsko, 9. Azerbajdžan , 10. Maďarsko, 11. Poľsko, 12. Chorvátsko.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...