Vyhľadávanie:

Môj nápad pre región

Môj nápad pre región

Cestovný ruch a jeho rozvoj očami študentov

Zaujímavou formou priblížiť mladým ľuďom oblasť cestovného ruchu, podnietiť ich k získavaniu informácií o svojom okolí a použiť ich pre dobrú vec - rozvoj regiónu, je hlavným cieľom programu Podnikanie v cestovnom ruchu, ktorý v tomto školskom roku realizuje Junior Achievement Slovensko-Mládež pre budúcnosť už po piatykrát.

"Každým rokom," informoval nás manažér školských programov tejto organizácie Adam Šepetka, "sa počet žiakov základných a študentov stredných škôl, ktorí sa do tohto programu zapájajú, zvyšuje." Jeho vyvrcholením je súťaž Môj nápad pre región, ktorá je postavená na individuálnej prezentácii konkrétneho produktu, ktorý študent navrhol, pripravil a realizoval sám alebo v škole za pomoci spolužiakov. Kreativite sa pritom medze nekladú. Môže ísť o informačnú alebo propagačnú brožúru, prieskum, vrátane konkrétnych návrhov na riešenia a využitie v praxi, ale aj film, CD, či iné prezentačné materiály, ktorých zámerom je zviditeľniť región a riešiť problematiku rozvoja cestovného ruchu v ňom.

Minulý týždeň v utorok, 2. mája, sa v Košiciach uskutočnilo krajské kolo súťaže. Pred porotu, v ktorej mala svojho zástupcu aj spoločnosť U. S. Steel Košice, a to Františka Gregora z útvaru Riaditeľa pre vonkajšie vzťahy, predstúpilo desať mladých ľudí. Hodnotili sa nielen výber prezentovaného námetu, jeho vhodnosť, opodstatnenie či praktické využitie, ale aj celkový dojem a úroveň prezentácie, komunikačné zručnosti, obsahové zvládnutie témy, využívanie techniky a schopnosti s ňou pracovať, no aj celkový imidž. Komu sa to podarilo najlepšie?

Porotu najviac presvedčil Michal Mláka z Hotelovej akadémie Kežmarok, ktorý zvíťazil so svojím Univerzálnym portálom Vysokých Tatier. Na druhom mieste sa umiestnila Alžbeta Štrenkelová z krompašského gymnázia, ktorá súťažila s projektom Relaxačný pobyt v chate Relax Plejsy. Tretia priečka patrí Simone Matisovej z Obchodnej akadémie v Sabinove, ktorá sa zaoberala školskými tematickými zájazdmi do Abova a Turne. "Všetci traja postupujú do celoslovenského kola súťaže, ktoré sa uskutoční v Banskej Bystrici 19. júna 2006," oznámil Adam Šepetka.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...