Vyhľadávanie:

Možnosť praxovať vo fabrike študentov oslovila

Možnosť praxovať vo fabrike študentov oslovila

Technická univerzita v Košiciach zorganizovala desiaty ročník Dňa kariéry 2016

Vyše tridsať, zväčša zahraničných a nadnárodných firiem, slovenských agentúr, spoločností a vzdelávacích inštitúcií prišlo prezentovať svoje ponuky práce, stáží, letných škôl, kurzov i praxí 23. novembra 2016 do univerzitnej knižnice Technickej univerzity v Košiciach. Na desiatom ročníku Dni kariéry 2016 nechýbala ako už tradične ani spoločnosť U. S. Steel Košice.

„Som tu s kamarátom, prišiel som sa s ním na akciu pozrieť, aj keď nie som Košičan. Študujem na žilinskej univerzite, ale zaujímajú ma ponuky firiem. Je ich skutočne dosť, prekvapila ma armáda. O dva roky končím školu a ktovie, kde ma vietor zaveje. Chcem sa tu po niečom poobhliadať. Bol som aj pri kiosku vašej spoločnosti, o ktorej som veľa počul. Praxovať by som v nej chcel, ale škola nepustí, zo Žiliny do Košíc je to ďaleko. Možno by som prišiel cez prázdniny na stáž,“ okomentoval podujatie i ponuku košickej oceliarne budúci strojný inžinier Marek Žoltín.

Kým po iné roky sa naša firma prezentovala na tomto podujatí predovšetkým ponukou dvojmesačnej letnej stáže, tentoraz prišla s novou iniciatívou – celoročnou praxou študentov vysokých škôl. Jej rozbehnutiu, ktoré je naplánované na január 2017, predchádzalo niekoľko stretnutí viceprezidenta pre ľudské zdroje Martina Pitoráka a jeho tímu s vybranými talentovanými študentmi hutníckej, strojníckej, ekonomickej fakulty i fakulty elektrotechniky a informatiky priamo na univerzitnej pôde.

„Študentom sme predstavili novú možnosť participácie na príprave a rozvoji budúcej kariéry formou celoročnej praxe v našej spoločnosti,“ uviedol generálny manažér pre zabezpečenie a rozvoj ľudských zdrojov Milan Polča. „S novou iniciatívou začíname v januári budúceho roka a je určená primárne pre poslucháčov prvého ročníka inžinierskeho štúdia, respektíve tretieho ročníka bakalárskeho štúdia so zameraním na hutníctvo, strojárstvo, elektrotechniku, informatiku a ekonomiku,“ ozrejmil generálny manažér. Podmienkou zaradenia do nového programu, ktorého prvý ročník bude trvať od
1. 1. do 31. 6. 2017, bola on-line registrácia a zaslanie životopisu v anglickom jazyku. Záujemcovia prejdú výberovým konaním. Tí, ktorí uspejú, budú pracovať na projektoch a úlohách vo výrobných a administratívnych úsekoch. Okrem v priemere dvadsiatich hodín odbornej praxe týždenne sa študentom naskytne jedinečná príležitosť networkingu – nadviazať užšie kontakty s manažérmi fabriky.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...