Vyhľadávanie:

Na dezinfekciu aj žiaričmi

Na dezinfekciu aj žiaričmi

K celému spektru rôznych ochranných pomôcok a prostriedkov na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19, ktorými disponujú  osádky jednotlivých pracovísk v košickej oceliarni, pribudlo v ostatných dňoch aj  bezmála sedemdesiat uzavretých germicídnych žiaričov. Rozmiestnené a namontované boli na vytipovaných miestach - dispečingu a velínoch divíznych závodov Energetika, Koksovňa, Ferroenergy a v Závodnom hasičskom útvare, teda tam, kde v prípade  rozšírenia COVID-19 medzi ich zamestnancami by mohlo dôjsť k ohrozeniu výroby v celých železiarňach. Sterilizujú vzduch v celej miestnosti, spúšťajú sa preto hlavne pri striedaní zmien.

„Takzvané germicídne žiarenie, čo je vlastne ultrafialové žiarenie vlnovej dĺžky 253,7nm, spektrum UVC, sa používa na dezinfekciu. Tá nastáva v okamihu jeho pôsobenia na mikroorganizmy, ktoré v dôsledku narušenia bunečných štruktúr rýchlo hynú. Používa sa všade tam, kde nie je možné zaistiť dezinfekciu prostredia bežnými metódami, prípadne v prostrediach so zvýšenými nárokmi na čistotu. Keďže ide o uzavreté žiariče, môžu byť v chode  aj keď je v miestnosti človek, preto si ich niektorí zamestnanci nechávajú zapnuté  počas celej zmeny,“ ozrejmil Ondrej Homola, koordinátor pre bezpečnosť práce finálnej výroby. 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...