Vyhľadávanie:

Na Dňoch príležitostí aj košická oceliareň

Na Dňoch príležitostí aj košická oceliareň

Veľtrh pracovných príležitostí v réžii IASTE Slovakia, člena medzinárodného združenia zabezpečujúceho výmenný program odborných stáží pre študentov technických vysokých škôl, sa koná vždy na jar a na jeseň na troch slovenských univerzitách v Košiciach, Žiline a v Bratislave. Projekt iKariéra Dni príležitostí zavítal v utorok 10. novembra 2015 aj do priestorov Univerzitnej knižnice Technickej univerzity v Košiciach a prilákal stovky študentov i absolventov nielen tamojšej alma mater. Medzi prezentujúcimi sa firmami z odvetví informačných technológií, elektrotechniky, telekomunikácií, energetiky, finančníctva, bankovníctva, chemického, automobilového i hutníckeho priemyslu bola už tradične aj spoločnosť U. S. Steel Košice.

     "Niet nad priamy kontakt. Možnosť dozvedieť sa o konkrétnych ponukách firiem priamo od ich zástupcov si preto na takýchto podujatiach nenechám ujsť," prezradila Silvia z Prírodovedeckej fakulty UPJŠ v Košiciach, ktorá sa pri stánku košickej oceliarne pristavila. Zaujala ju ponuka letnej stáže, no angličtina, ktorá je pri výberovom procese vo fabrike rozhodujúcim kritériom, je pre ňu zatiaľ problém. "Testy by som asi neurobila, som skôr nemčinárka, ale práve kvôli anglickému jazyku sa chystám do zahraničia. Chcem sa zdokonaliť..." Angličtina zase nerobí vôbec žiadny problém Martinovi, poslucháčovi štvrtého ročníka Strojníckej fakulty Technickej univerzity v Košiciach, ktorý študuje perspektívny odbor - aplikovanú mechatroniku. Interes prejavil nielen o program budúcoročnej letnej stáže v košickej oceliarni, ale tiež o možnosť riešenia bakalárskej či diplomovej práce z prostredia huty. "Je to iste výborná príležitosť," zhodnotil ponuku.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...