Vyhľadávanie:

Na Hurbanovej skrášlime exteriér aj interiér

Na Hurbanovej skrášlime exteriér aj interiér

Tým, ktorí po prvý raz zavítajú do bývalého detského domova na Hurbanovej ulici v Košiciach, dnes Centra pre deti a rodiny, by ani na um nezišlo, že jeho pekný areál majú „na svedomí“ aj dobrovoľníci z našej fabriky. Desiatky z nich tu počas štyroch brigád dokázali v predchádzajúcich rokoch spoločne s domácimi premeniť interiér i exteriér zariadenia, v ktorom sa starajú o bezmála osemdesiat chlapcov a dievčat s fyzickým, zmyslovým i mentálnym postihnutím z celého Košického kraja, takmer na nepoznanie.

„V celom areáli nášho zariadenia vidieť vaše stopy. Nechali ste tu kus seba,“ poznamenala na margo doterajších výsledkov dobrovoľníckej roboty Marika Sančiová, ktorá bude mať pod palcom aj počas tohtoročného firemného podujatia Hutníci pre Košice 2019 koordináciu sobotňajšej brigády. Hutníci tu už veľa urobili, no iste nepovedali posledné slovo. Veď šikovných a ochotných rúk nikdy nie je dosť a spoločnými silami  možno veľa zvládnuť. O tom, čo konkrétne to bude, majú na Hurbanovej jasno. Pripravený je suchý variant a ak by neprialo počasie a z oblohy sa spustil dážď, aj ten mokrý. Vtedy prídu na rad práce v interiéri.

„Roboty bude dosť pre mužov aj pre ženy. Chceli by sme v celom areáli  pokosiť trávu, orezať suché konáre stromov, zlikvidovať náletové dreviny a iné nevhodné rastliny. Čaká nás strihanie a tvarovanie živých plotov, likvidácia  vyradeného nábytku, čistenie a natieranie kovových i drevených častí detských preliezačiek, hojdačiek a kolotočov na ihrisku i na dvore a obnova opláštenia a zábradlia terasy na hlavnej budove. Veľmi radi by sme skrášlili aj okolie súsošia pred vstupom do nášho centra,“ priblížila časť aktivít, ktoré si žiadajú štyridsať párov hutníckych rúk, Marika Sančiová. O potrebné náradie bude postarané, doniesť si treba len dobrú náladu a chuť do roboty.    

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...