Vyhľadávanie:

Príďte podporiť Hutnícku kvapku krvi

Príďte podporiť Hutnícku kvapku krvi

Piatok 17. mája 2019 bude isto na transfúziologickom oddelení šačianskej nemocnice v poliklinike vo Vstupnom areáli U. S. Steel Košice rušnejšie než inokedy. Hutnícka kvapka krvi tu bude od šiestej hodiny rannej písať už svoju trinástu kapitolu. V priebehu svojej histórie oslovila už stovky dobrovoľných darcov krvi nielen z radov košických oceliarov, ale v nejednom prípade aj ich rodinných príslušníkov, ktorí na popud svojich blízkych premohli obavy a posadili sa na odberné lôžko po prvý raz vo svojom živote. Viacerí z nich potvrdili, že to bola nezabudnuteľná skúsenosť a že ju chcú zažiť znova... Veríme, že spolu so skalnými darcami podporia túto tradičnú dobrovoľnícku aktivitu košickej oceliarne v rámci podujatia Hutníci pre Košice aj oni a že dokonca pritiahnu aj ďalších nováčikov... Krvi totiž nikdy nie je dosť. 

Jej potreba rastie so zvyšujúcim sa počtom obetí úrazov a nehôd, pacientov podstupujúcich náročné operácie, liečiacich sa na leukémiu či iné nádorové ochorenia. Vďaka ľuďom ochotným darovať to najcennejšie čo človek má, majú šancu na život, na prinavrátenie zdravia. Vedeli ste, že podľa údajov Národnej transfúznej služby SR sa každoročne spotrebuje približne 180 tisíc transfúznych jednotiek červených krviniek a že na celom svete sa za jeden rok podá pacientom viac ako 26,5 milióna jednotiek krvných zložiek?

Šikovný a osvedčený tím zdravotníkov - lekárov i sestier pod vedením primárky Hematologicko-transfúziologického oddelenia Nemocnice Košice – Šaca Annamarie Bratkovej je rovnako ako po iné roky pripravený všetko zvládnuť počas Hutníckej kvapky krvi tak, aby odbery na štyroch lôžkach išli ako po masle. Začíname, ako sa už stalo zvykom, ráno o šiestej hodine.   

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...