Vyhľadávanie:

Zbierka užitočných vecí pomôže núdznym

Zbierka užitočných vecí pomôže núdznym

Ruku na srdce. Nikto z nás nemôže po­prieť, že sa v jeho domácnosti nenájdu ešte užitočné veci, ktoré si zaslúžia dostať druhú šancu. Namiesto toho, aby skončili po jarnom upratovaní v kontajneroch a potom na skládkach, môžu ešte poslúžiť iným. Myslime na to,  keď budeme po zime otvárať skrine, špajze či pivnice, aby sme v nich spravili vietor a upratali... Arcidiecézna charita Košice, občianske združenia ETP Slovensko i Oáza – Nádej pre nový život v Bernátovciach a hlavne ich klienti – sociálne odkázané matky s deťmi, ľudia v núdzi či bezdomovci, sú tohtoročnými adresátmi našej pomoci.

Ak ich chcete podporiť, zapojte sa do zbierky užitočných vecí, ktoré možno 17. a 18. mája 2019 doniesť na dve zberné miesta. Dobrovoľníci z radov bývalých našich kolegov, ktorí sú dnes na zaslúženom odpočinku, ale i z našich partnerských organizácií vás radi privítajú nielen v Klube dôchodcov  občianskeho združenia Jeseň života na Triede SNP 24 vedľa obchodného centra Lunik 2, ale aj  v priestoroch Domu pokojnej staroby A. F. Colbrieho na Južnej triede v Košiciach.

Čo sa im všetkým tentoraz zíde? Možnosti podpory a pomoci sú mnohoraké.
Zíde sa oblečenie a obuv pre deti a tínedžerov, pre dospelých výlučne športové odevy, tričká a botasky, či už dámske alebo pánske, ďalej hračky, kočíky, postieľky, vaničky, výtvarné potreby, posteľná bielizeň, paplóny, vankúše, deky,  uteráky, utierky, hygienické potreby, cestovné tašky, kufre, bicykle, kolobežky, korčule, skejty, hokejky, lopty, trampolíny, švihadlá, gumy na skákanie, rôzne dezinfekčné prostriedky a pomôcky, tiež fotoaparáty a statívy, tablety i mobilné telefóny, mikrofóny a reproduktory, hudobné nástroje. Vo všetkých  partnerských subjektoch uvítajú tiež darované trvanlivé potraviny – polievky, konzervy, cestoviny,  strukoviny alebo aj sladkosti.  

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...