Vyhľadávanie:

V útulku pre psov vybudujeme i drevené prístrešky

V útulku pre psov vybudujeme i drevené prístrešky

Medzi partnerskými organizáciami, ktorým budeme pomáhať v rámci podujatia Hutníci pre Košice, nebude ani v tomto roku chýbať Únia vzájomnej pomoci ľudí a psov. Útulok pri Haniske, kde v súčasnosti nachádzajú svoj domov, treba veriť, že len prechodný, vyše dve stovky psíkov najrôznejších plemien i vzrastu, si už získal srdcia mnohých košických hutníkov. Chodia sem počas májových dobrovoľníckych dní pravidelne a treba hneď na začiatku povedať, že po sebe zanechajú vždy kus dobrej roboty. Príďte v sobotu 18. mája  rozšíriť ich rady. Roboty v rozľahlom areáli útulku bude aj tentoraz dosť tak pre silné chlapské ruky, ako aj pre ženy.

„Radi by sme počas dobrovoľníckych dní areál nášho útulku opäť zveľadili,“ dáva sa počuť šéfka Únie vzájomnej pomoci ľudí a psov Romana Šerfelová a vyratúva, čo všetko tu členovia združenia s výdatnou pomocou dobrovoľníkov z huty plánujú počas brigády urobiť. „Podujmeme sa na montáž  troch drevených prístreškov vo výbehoch, ktoré budú slúžiť na ochranu pred slnkom, opäť rozšíriť príležitosti na posedenie  osadením ďalšieho dreveného stola a dvoch lavíc v oddychovej zóne a všetky už jest­vujúce stoly, lavice a altánky ošetriť ochranným náterom. Chceme tiež pokosiť a pohrabať trávu  v priestore okolo potoka a v oddychovej zóne a porezať a uložiť odpadové drevo. Čaká nás aj vybudovanie základov oplotenia, ktoré rozdelí veľký výbeh za hlavnou budovou, čo znamená vykopať asi päťdesiat jám a zabetónovať rovnaký počet  tyčí. Prácu si tu nájde štyridsať ľudí,“ poznamenáva Romana Šerfelová na záver.  

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...